Au lăsat pentu o zi băncile şcolii şi au preluat pupitrul profesorilor

În fotografie: Concertul de la Liceul „Gheorghe Asachi”, care a încununat Ziua autoconducerii

În fotografie: Concertul de la Liceul „Gheorghe Asachi”, care a încununat Ziua autoconducerii
În fotografie: Concertul de la Liceul „Gheorghe Asachi”, care a încununat Ziua autoconducerii

Pe 7 martie, profesorii de la Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni s-au odihnit, chiar dacă a fost o zi lucrătoare. Activitatea a fost preluată de alţi pedagogi, dar şi de un alt director. Aceştia, ce-i drept, erau mult mai tineri, cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 18 ani.
În acea zi, la liceu s-a desfăşurat Ziua autoconducerii. Peste 40 de elevi de aici au devenit, pentru cîteva ore, profesori. Le-au citit colegilor lor lecţii, i-au chestionat, le-au apreciat cunoştinţele.  Ideea unei zile a autoconducerii a venit, cu ani în urmă, de la senatul elevilor, fiind acceptată, fără nici o rezervă, de către profesori. Deja a devenit o tradiţie frumoasă, iar, începînd cu anul de studii viitor, va fi organizată de două ori: de Hramul liceului şi de Ziua pedagogului.
Pe 7 martie, director al liceului a fost o domnişoară, Mihaela Dumbrăveanu, elevă în clasa a XII-a. După această experienţă, şi-a împărtăşit impresiile „Expresului”.
„A fost o nouă descoperire”, a declarat ea, menţionînd că a fost aleasă să suplinească această funcţie de către colegii ei din senatul elevilor. La început, tînăra directoare a avut emoţii mari, dar le-a depăşit cu succes. A simţit nu doar o resposabilitate mare, ci şi o onoare deosebită.   „Această experienţă mi-a perfecţionat personalitatea, mi-a ajutat să comunic cu un public mai larg şi, totodată, să învăţ cum să mă implic în activităţi de o importanţă majoră”, a subliniat  Mihaela Dumbrăveanu.  Elevii-profesori au înţeles mai bine ce însemană să fii un pedagog adevărat, iar elevii de rînd s-au simţit, în acea zi, un pic mai liberi la ore cu noii-tineri profesori. „S-au descurcat foarte bine noii noştri pedagogi, le-a plăcut exeperienţa”, a fost concluzia finală a profesoarei Mariei Buruiană, după ce a revenit la postura sa de director adjunct.
Şi, pentru că era ajun de 8 martie, Ziua autoconducerii s-a încheiat cu un concert de zile mari, dedicat tuturor mamelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *