VIDEO | Şi la Călăraşi există o pîrtie de schi

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

La doar un kilometru de oraşul Călăraşi, mai exact, în preajma satului Tuzara, este amenajată o pîrtie, astfel că amatorii de schi au un loc al lor de distracţii. Vin aici şi cu schiurile, dar şi cu săniile.
Nimeni, deocamdată, nu le oferă nici echipament pentru închiriat, nici izvar. Nu există nici un teleferic sau măcar un tractor (ca la Cioreşti, raionul Nisporeni), care să transporte schiorii în deal. Iar lungimea pîrtiei este impresionantă – de aproape trei kilometri. Unicul motiv de bucurie pentru entuziaşti este că pot schia sau să se dea cu sania 24 din 24 ore, şi încă gratis! Pe timp de noapte, pîrtia este luminată.
Nicolae Rozembac, proprietarul pîrtiei, spune că, pe viitor, are de gînd să construiască aici un hotel pentru turişti, dar şi un teleferic pentru schiori. „Sperăm să începem construcţia chiar în vară. Pînă atunci, poate vom găsi şi potenţiali investitori”, a menţionat dînsul, remarcînd că e nevoie de foarte mulţi bani, fără să numească o sumă concretă. Totuşi, proprietarul a dat asigurări că schimbările vor fi de proporţii şi vor fi vizibile chiar în iarna următoare.
Deşi, deocamdată, nu se prea cunoaşte despre acestă pîrtie, Nicolae Rozembac susţine că vizitatori sînt suficienţi, iar în zilele de odihnă aceştia stau pînă noaptea tîrziu.
Zăpadă de-ar fi mai multă şi pentru o durată mai lungă.

Video: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *