Milioane, milioane…

diagrame
Diagrame realizate de Vitalie Harea

În acest an, se vor îndrepta spre regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi, din bugetul de stat, 45 de milioane 450 mii de lei, dintre care 12 milioane 595 mii de lei – sub formă de investiţii capitale. Aşa prevede, cel puţin, Legea bugetului de stat pe anul 2014, publicată în Monitorul Oficial la 21 ianuarie curent.
De cea mai mare sumă vor beneficia călărăşenii. Este vorba de 17 milioane de lei. Pentru raionul Nisporeni se prevede suma de 15 milioane 880 mii de lei, iar pentru raionul Ungheni – 12 milioane 710 mii lei. De notat că raionul Ungheni este cel mai mare din regiune, avînd o suprafaţă totală de 1083 km p. şi o populaţie de aproape 120 mii de locuitori, iar suma ce va fi alocată din bugetul de stat este cea mai mică din regiune.
Raionul Călăraşi are o suprafaţă de 745 km p. şi o populaţie de circa 80 mii de locuitori. Nisporeniul e şi mai mic – are o suprafaţă de 629 km p. şi o populaţie de circa 66 mii de locuitori. Cu toate acestea, cele două raioane vor beneficia de sume mult mai mari din bugetul de stat.
Dacă e să ne referim la obiecte concrete, cea mai mare sumă, 2 milioane de lei, va fi alocată pentru reconstrucţia cinematografului “Luceafărul” din Nisporeni şi transformarea acestuia în centru de cultură şi tineret. O sumă impresionantă, de 1 milion 500 mii, va fi alocată pentru reconstrucţia stadionului din oraşul Ungheni. Peste un million de lei, dar mai exact, 1 milion 300 mii, vor fi alocate pentru reconstrucţia casei de cultură din Cioreşti (Nisporeni), iar 1 million 220 mii de lei se vor îndrepta spre Mileşti (Nisporeni), pentru reconstrucţia fostei case de prestare a serviciilor şi transformare a acesteia în casă de cultură. Exact un million de lei se preconizează pentru casa de cultură din Vărzăreşti (Nisporeni), dar şi pentru Centrul social-cultural multifuncţional din Cornova (Ungheni). Restul sumelor alocate în regiune sînt mai mici de un million de lei.  Dar la ele ne vom referi în numărul următor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *