Forumul Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova – la Ungheni

forumPeste 900 de aleşi locali liberal-democraţi s-au întrunit, pe 9 februarie, la Ungheni. Au venit din toate colţurile Republicii Moldova: şi de la Briceni, şi de la Comrat, şi de la Orhei, şi de la Străşeni… Au venit pentru a participa la cea de a treia ediţie a Forumului Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, care s-a desfăşurat în incinta Palatului de Cultură din oraşul Ungheni.
Sala mare de aici a devenit, pentru cîteva ore, centrul unor discuţii şi opinii dintre  cele mai interesante.
Opţiunea europeană – unica viabilă pentru Republica Moldova
Printre cei care au luat cuvîntul s-au numărat şi gazdele, atît preşedintele raionului, Iurie Toma, el şi preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PLDM, cît şi primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.
“Ne aflăm cu toţii în acest palat al culturii, pe care mi-l doresc nu doar regional, ci chiar naţional cultural-educaţional. Cu şase-şapte ani în urmă, era într-o stare deplorabilă. Am schimbat acoperişul, am schimbat geamurile şi uşile, am reparat capital reţelele electrice, termice, canalizarea, am construit de la zero o centrală termică şi, iată, azi avem un edificiu care poate găzdui numeroase manifestări, un edificiu cu săli de dans, cu săli de sport”, a subliniat Alexandru Ambros, ţinînd să accentueze că aceste schimbări se datorează, în mare parte, echipei PLDM şi, în mod special, preşedintelui Vlad Filat.
Vorbind despre priectele realizate, Alexandru Ambros şi-a îndemnat colegii să facă tot posibilul ca să fie pregătiţi pentru a valorifica şi a absorbi finanţele ce vor veni în cantităţi mari din fondurile europene.
Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru implicare, pentru faptul că au dat curs invitaţiei de a participa la acest Forum important de la Ungheni, dînd, totodată, asigurări că “Ungheniul va merge numai înainte, numai spre Europa”.
“Acum avem posibilitatea să vedem lumina, să vedem rezultatul, să demonstrăm rezultatul muncii noastre. Am să vă dau un exemplu mic – în raionul Ungheni, în trei ani de administrație PLDM, s-au reușit investiții de infrastructură de şapte ori mai mari decît în opt ani de comunism”, a spus dînsul. Iurie Toma a ţinut să sublinieze, totodată, că acesta “e doar un început, este doar primul efort”.
“Noi am demonstrat că putem construi o țară cu adevărat europeană”, a mai adăugat dînsul, încheind cu sloganul actual al PLDM: “Înainte, nu înapoi!”.
Veşti bune pentru ungheneni, în primul rînd
Fiind la Ungheni, la Forumul Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova,  premierul Iurie Leancă a adus cîteva veşti bune pentru această parte a Republicii Moldova. “Vom lansa noi proiecte. Ungheniul este o zonă simptomatică pentru aceste proiecte pozitive. Sper să putem reveni în cîteva luni pentru a sărbători lansarea gazoductului Iași-Ungheni, care va oferi gaz de alternativă și la prețuri mai accesibile, pentru început, pentru raionul Ungheni și, eventual, Nisporeni. Vor demara lucrările de construcție a unui nou pod rutier care va lega R. Moldova de restul Europei. În aprilie-mai, vom demara lucrările de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni”, a spus dînsul.
Locaţia celei de-a treia ediţii a Forumului Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova nu a fost deloc întîmplătoare. Or, Ungheniul, şi oraşul, şi raionul, a demonstrat că este iniţiatorul multor proiecte, este un adevărat model de modernizare şi dezvoltare continuă. Este tot mai aproape de Europa, şi prin amplasarea geografică, dar şi prin schimbările ce survin aici.forum 1 forum 2 forum forum
Publicitate Politică 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *