Scorţişoara şi benficiile ei

Imagine simbol: agrofm.ro

Imagine simbol: agrofm.ro
Imagine simbol: agrofm.ro

Cui nu-i place să dea aromă plăcintelor, ciocolatei calde sau vinului fiert cu un pic de scortişoară? Acest condiment dă un gust deosebit preparatelor dulci, dar şi băuturilor calde în timpul iernii.
În plus, consumul de scorţişoară este recomandat şi datorită proprietăţilor sale care aduc beneficii sănătăţii organismului nostru. Iată trei dintre motivele pentru care ar trebui să folosim mai des scorţişoara, atunci cînd pregătim prăjituri, plăcinte, dar şi atunci cînd bem cafea, lapte sau ciocolată caldă.
1. Regleaza nivelul glicemiei. Scorţişoara este ideală pentru diabetici şi nu numai. Conform studiilor recente, această mirodenie nu reglează doar nivelul glicemiei, dar şi pe cel al colesterolului. Consumul de scorţişoară este recomandat în special persoanelor cu diabet de tip II şi poate reduce pericolul apariţiei unor boli de inimă.
2. Reduce durerile provocate de artrită. Scortişoara este bogată în mangan, fier şi calciu. Datorită conţinutului său de mangan, scorţişoara poate ameliora durerile provocate de artrită şi poate întîrzia efectele osteoporozei în cazul persoanelor cu predispoziţie la această afecţiune.
3. Stimulează activitatea creierului. În perioadele în care te confrunţi cu mult stres, dar care sînt şi mai solicitante din punct de vedere intelectual, este indicat să consumi scorţişoară zilnic pentru a stimula activitatea creierului. În plus, scorţişoara îţi va da energie, o stare generală pozitivă şi îţi va îmbunătăţi memoria.
Dacă vreţi să scăpaţi de pofta de mîncare exagerată
Puneţi într-o cutie scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea. E suficient să mirosiţi conţinutul pentru a îndepărta nevoia de a ronţăi ceva.  Puţină pudră de scorţişoară, adăugată la ceai, va diminua, de asemenea, pofta de mîncare.
O reţetă interesantă
Puneţi la fiert 4 linguri de miere, 1 lingură de scorţişoară pudră şi 3 căni de apă. Beţi cîte 1/4 de cană de 3-4 ori pe zi. Vă păstrează pielea sănătoasă, încetineşte efectele îmbatrînirii, iar kilogramele nu o vor mai lua razna.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *