În bucătărie cu… Elena Dobzeu

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

De astă dată am fost în bucătăria Elenei Dobzeu, primar de Grozeşti, Nisporeni. Dînsa ne-a împărtăşit o reţetă „furată” de la mama-soacră, pe care o împărtăşesc cu oricine.
Rulade de sărbătoare
Pentru 12 rulade sînt necesare: 5 kg de făină, 1 kg de zahăr, 1/2 kg de margarină, două pacheţele de drojdie, 20 de ouă, un litru de lapte.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bate bine pînă se obţine o spumă frumoasă, după care se adaugă gălbenuşurile şi iarăşi se bate bine. Apoi, treptat, se adaugă zahărul, laptele călduţ, margarina la temperatura camerei şi făina. Se frămîntă bine aluatul, pînă se obţine un aluat nici vîrtos, dar nici moale. Se lasă să se odihnească, iar între timp se prepară umplutura.
200 ml lapte fiert se amestecă bine cu zahărul (după gust), pînă se topeşte, apoi se adaugă unt, cacao-praf şi nuca dată prin maşina de tocat. Se obţine o ciocolată tip grilaj.
Se întind foile de aluat, se pune umplutura şi se rulează. Ruladele se coc în cuptorul cu lemne. Acesta este secretul unei reţete gustoase. „Niciodată nu risc să o coc în cuptorul electric”, accentuează Elena Dobzeu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *