Sărbători triste pentru o familie din Vărzăreşti

Imagine simbol: protv.ro

Imagine simbol: protv.ro
Imagine simbol: protv.roe

În acea zi, a hotărît să spele rufele. Şi, cum maşina de spălat se afla în baie, iar priza – în bucătărie, a trebuit s-o conecteze la sursa de energie electrică utilizînd un prelungitor. A făcut-o şi anterior, fără probleme. De data aceasta însă, îngerul păzitor a părăsit-o.
Pe la ora 14.45, femeia a decis să conecteze la priză şi cuptorul cu microunde. A încercat s-o facă prin intermediul aceluiaşi prelungitor. Nu a mai reuşit. Nu a mai avut timp, căci a fost electrocutată mortal. Se pare că prelungitorul, amplasat pe podeaua de teracotă a băii, s-a îmbibat cu apă. Atunci cînd femeia, desculţă, l-a luat în mînă pentru a introduce ştecărul şnurului electric de la cuptor, s-a întîmplat tragedia.
Cazul este cercetat de către Inspecţia Energetică Teritorială Călăraşi, iar prima concluzie privind cauza accidentului este “nerespectarea normelor de protecţie a muncii la exploatarea instalaţiilor electrice, neconştietizarea pericolului curentului electric”.
Este primul caz de electrocutare în regiune în acest an. În 2013 au avut loc patru asemenea cazuri, trei dintre care – în raionul Ungheni.
“Pentru a se proteja de acţiunile nefaste ale curentului electric şi a evita electrocutarea, cetăţenii ar trebui să respecte regulile elementare ce se impun, printre care: să nu utilizeze utilaj electric neomologat sau cu defecte; să nu repare de unii singuri aparatele electrice, ci să apeleze la un specialist; să nu intervină în reţelele electice sub nici o formă; să deconecteze imediat curentul electric în caz de pericol”, a menţiont inspectorul Grigore Pohilă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *