Premieră absolută! Oraşul Ungheni s-a ales cu un… nănaş

În fotografie: Nicolae Glib, nănaşul de Ungheni

La finele anului 2013, interpretul de muzică populară, Nicolae Glib, a devenit naşul oraşului Ungheni.

În timpul unui concert susţinut aici, primarul Alexandru Ambros s-a apropiat de el cu doi colaci în mînă, întrebîndu-l dacă nu doreşte să fie nănaş al localităţii. Artistul, vădit emoţionat, cu vocea tremurîndă, a răspuns răspicat: „Da, sînt de acord”, menţionînd că e pentru prima oară cînd cineva îl întreabă dacă vrea să fie nănaş pentru un oraş întreg.

„De azi înainte, dacă cineva se va apropia de mine şi-mi va spune: „Bună ziua, naşule, eu sînt de la Ungheni”, eu îi voi răspunde: „Bună ziua, finule” şi, sigur, mă voi bucura”, a spus dînsul.

„De acum încolo, Nicolae Glib deţine, cu siguranţă, recordul la numărul de fini. Numai la Ungheni are circa 40 de mii”, a remarcat Alexandru Ambros.

Interpretul a fost legat cu un prosop stilizat, pe care era imprimată fraza „Nănaş de Ungheni”. I-au fost oferiţi, în aplauzele publicului, şi colacii. Feciorul său, Isidor, i-a cîntat „Naşule, măria ta”, un cîntec ce nu se număra printre cele ce urmau să fie prezentate în cadrul spectacolului, iar lumea prezentă a încins o horă mare.

Deşi programul său artistic trebuia să dureze 45 de minute, artistul a interpretat mult mai multe cîntece, aflîndu-se în faţa spectatorilor ungheneni de două ori mai mult decît se preconiza. „Dacă e nănaş…”, a fost explicaţia celor prezenţi.

Nicolae Glib s-a născut la 10 mai 1949 în satul Pepeni, raionul Sîngerei. A fost solist al celor mai renumite ansambluri de muzică populară din R.Moldova: „Joc”, „Folclor”, „Lăutarii”. Este artist emerit al Republicii Moldova, artist al poporului, cavaler al Ordinului Republicii, al ordinului „Gloria Muncii”. „Va fi unicul nostru nănaş. Altfel, ce fini mai sîntem?”, a declarat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *