Lucrare a unei nisporenence la o expoziţie din Polonia

Imagine simbol: evz.ro

Imagine simbol: evz.ro
Imagine simbol: evz.ro

La Școala de Arte Plastice din Nisporeni a ajuns o veste bună tocmai din Polonia, din orașul Torun. Alexa Țugulea, în vîrstă de 13 ani, elevă a instituţiei respective, a primit o diplomă de mențiune de la Concursul internațional de artă plastică a copiilor și tinerilor ”Veșnic verde, veșnic albastru”.
”Ne-am bucurat foarte mult de această realizare a discipolei noastre, mai ales că e vorba de un  concurs de prestigiu, la care anual participă copii și tineri din peste 50 de țări ale lumii”, a declarat Mihai Bortă, directorul Școlii de Arte Plastice din Nisporeni.
Din cele 26367de lucrări ale copiilor şi tinerilor din 52 de state ale lumii, transmise pentru concurs în anul 2013, juriul a selectat doar 1218. Tinerii autori provin din 50 de ţări. Toate cele 1218 picturi au fost expuse ulterior în cadrul unei expoziții vernisate la Torun. Au fost acordate 48 de locuri premiante și 48 de mențiuni individuale, printre care se numără și cea destinată nisporenencei Alexa Țugulea, elevă în clasa a opta la Liceul ”Mircea Eliade”.
De notat că şi-au expediat lucrările la acest concurs 12 elevi ai Școlii de Arte Plastice din Nisporeni, dar şi elevi din şcoli similare din Chișinău și Cahul.
Potrivit lui Mihai Bortă, tinerii pictori nisporeneni participă deja al 15-lea an consecutiv la concursul din Torun. Nu a fost nici o ediţie la care să nu obţină un premiu sau o menţiune. ”Pentru noi contează mult  participarea, dar, dacă elevii noştri mai sînt şi menţionaţi, e foarte bine”, a încheiat directorul.
De notat că Alexa Ţugulea nu este la prima sa apreciere în cadrul unui concurs de desene. Anterior a obţinut premii şi în cadrul unor concursuri naţionale. Vom reaminti de concursul naţional de desen  din cadrul campaniei „Promovarea modului sănătos de viaţă” – 2012, organizat sub egida Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Atunci, graţie desenelor prezentate, Alexa s-a ales cu o bicicletă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *