Vor şti cum să protejeze boschetarii

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Autorităţile publice din Călăraşi au găsit mecanismul de asigurare a protecţiei persoanelor fără un loc de trai. În acest sens, au iniţiat un sistem de informare şi au distribuit primarilor materialele informative necesare. „Aici sînt indicaţi primii paşi care ar trebui să-i întreprindă fiecare dintre noi pentru a proteja aceste persoane fără un loc de trai”, a accentuat Vasile Timofte, vicepreşedintele raionului.
Potrivit dînsului, ideea elaborării unui astfel de mecanism a apărut în urma unui caz real, cînd nu i s-a putut stabili identitatea unei persoane rătăcite. „Nu vrem să ne mai trezim în astfel de situaţii, aşa că mai bine ar fi să aducem la cunoştinţa fiecărui cetăţean ce are de făcut în caz că întîlneşte un om fără adăpost”, explică Vasile Timofte.
Acest mecanism de asigurare a protecţiei persoanelor fără un loc de trai nu este destinat doar primarilor, ci şi reprezentanţilor tuturor serviciilor abilitate: pompieri, poliţişti, medici. „Trebuie să deţinem informaţii corecte, căci numai aşa vom proceda corect atunci cînd va fi cazul”, a  adăugat vicepreşedintele.
La ora actuală, în Călăraşi, ca de altfel în orice localitate din Republica Moldova, există boschetari. Nimeni însă nu a putut numi o cifră exactă a acestora, căci nu se duce evidenţa lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *