În satul Valea Mare a fost inaugurat un sediu model de Poliţie

Imagine: gov.md

Imagine: gov.md
Imagine: gov.md

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a participat astăzi la inaugurarea Postului de Poliție din satul Valea Mare, raionul Ungheni.
În discursul său, Premierul a menționat că acest sediu este reflectarea reformei în Poliție și a suportuui financiar oferit Republicii Moldova de către donatorii externi.
„Acest post de poliție va contribui la aplicarea unui principiu de bază al reformei subdiviziunilor MAI și anume cel ca Poliția să fie mai aproape de oameni”. Premierul a menționat că de pe 1 ianuarie 2014 va fi majorat salariul poliţiştilor. De asemenea, Iurie LEANCĂ a vorbit localnicilor despre proiectele care urmează să fie aplicate în raionul Ungheni: construcția gazoductului Iași – Ungheni și construcția podului care va fi interconectat la rețeaua de transport a UE.
La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Dorin RECEAN, a spus că 2014 va fi pentru MAI anul instruirilor, al investițiilor în pregătirea și perfecționarea angajaților din structurile Ministerului de Interne.
Postul de Poliţie Nr. 6 este amplasat în satul Valea Mare şi deserveşte nouă localităţi: Valea Mare, Morenii Vechi, Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Morenii Noi, Şicovăţ, Costuleni, Măcăreşti şi Frăsineşti. Astfel, şapte colaboratori de poliţie vor asigura ordinea publica şi siguranţa a peste 12 mii de locuitori.
Pentru renovarea imobilului au fost alocați 310 mii de lei din bugetul de stat, iar alte 75 de mii de la Autoritatea Publică Locală. Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General de Poliție au asigurat mobilierul, tehnica de calcul şi un automobil.
Sursa: gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *