I s-a părut Nisporeniul mai optimist

Igor Corman, Nisporeni
În fotografie: Sute de nisporeneni la întîlnirea cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului

Igor Corman, Nisporeni
În fotografie: Sute de nisporeneni la întîlnirea cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului

Așa s-a întîmplat că, imediat ce a revenit de la Summitul de la Vilinius, președintele Parlamentului, Igor Corman, a vizitat Nisporeniul, pe 2 decembrie. Oficialul a concretizat pentru ”Expresul” că vizita sa este “doar o coincidență cu ultimul eveniment politic”.
La întîlnirea cu domnia sa a venit “toată floarea” Nisporeniului: șefi ai serviciilor descentralizate și desconcentrate în teritoriu, primari, directori ai instituțiilor de învățămînt, consilieri și simpli cetățeni – peste 200 de persoane.
În debutul întîlnirii, preşedintele Parlamentului a povestit asistenţei ce s-a produs la Vilnius. ”Parafarea Acordului de asociere, crearea zonei de liber schimb reprezintă o bază nouă, care deschide noi oportunități pentru accesul mărfurilor noastre pe piața UE, dar, în același timp, reprezintă o undă verde pentru investiții”, a subliniat dînsul.
Igor Corman însă nu le-a spus nimic nou nisporenenilor cu privire la raionul lor. Dimpotrivă, i-a chemat la dialog cu intenția de a se documenta cu ultimele realizări, dar și problemele raionului.
Astfel, șeful legislativului a aflat în premieră despre conflictul care persistă de ani de zile între primăria Nisporeni și reprezentanții Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat. Noutatea pe care i-a comunicat-o primarul de Nisporeni, Ion Gangan, precum că e pe cale de dizolvare consiliul orășenesc, iar conturile primăriei sînt blocate, l-a lăsat fără cuvinte pe președintele Parlamentului. Dînsul i-a sugerat lui Ion Gangan să aștearnă pe hîrtie problema sa, promiţînd că se va ocupa personal de acest caz.
Măsurile de susținere a agricultorilor, reparaţia şi construcţia drumurilor, reforma în domeniul educației, atragerea în mediul rural a tinerilor specialişti, în special doctori, atragerea de investiții la nivel local, impozitarea agenților economici – iată care au fost, în mare, temele de discuție în cadrul întrevederii nisporenenilor cu Igor Corman.
Fiind întrebat de “Expresul” cum i se vede Nisporeniul după Vilnius, oficialul a răspuns scurt şi la subiect: ”Nisporeniul mi s-a părut mai optimist. Principalul este ca acest optimism să fie alimentat de măsuri concrete în țară și de schimbarea vieții oamenilor în mai bine”.
În aceeași zi, președintele Parlamentului a vizitat Spitalul raional Nisporeni, Liceul ”Boris Cazacu”,  grădinița ”Povestea”, Casa comunitară şi o întreprindere cu capital italian.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *