Curios. Renunță la oamenii care te trag în jos

Imagine simbol: perfecte.ro

Imagine simbol: perfecte.ro
Imagine simbol: perfecte.ro

Sînt cîteva categorii de astfel de oameni.
Plîngăcioşii. Ei consideră că problemele lor sînt cele mai importante şi că tu ar trebui să-ţi dedici tot timpul ca să-i ajuţi. Mai mult decît atît, ei niciodată nu vor considera vreo problemă cu care te confrunți mai ”globală” decît a lor.
Neşcoliții. Ei nu citesc nimic, nu au nici un hobby, nu privesc decît emisiuni de scandal. Sînt oamenii cu care vei discuta despre nimicuri la nesfîrşit şi nu vei evolua nici un pic.
Vampirii energetici. Te întrebi probabil, uneori, de ce atunci cînd eşti bolnav sau deprimat, unii oameni din jurul tău sînt plini de energie, cu zîmbetul pe buze, iar cînd eşti fericit, ei sînt într-o dispoziție proastă. Ei bine, ei se hrănesc cu emoțiile celor din jur.
Pesimiştii. Aceștia te vor demotiva în orice circumstanţe. Niciodată nu vei păși cu o treaptă mai sus în compania lor.
Criticii. Vor critica încontinuu cum vorbești, cum te îmbraci, ce mănînci, cum gîndeşti, cu cine interacționezi.
Invidioșii. Sînt poate unii dintre cei mai periculoşi, pentru că ceilalți te trag în jos involuntar, iar aceștia o fac cu bună știință. Deși pare că este vorba de admirație, tocmai ei sînt cei, care se vor bucura cînd te vor vedea eșuînd.
Atotştiutorii. Îți vor demonstra că nu există genii mai mari decît ei și că știu tot ce mișcă sau nu în lumea asta.
Înconjoară-te de oameni pozitivi, care te apreciază și îți dau încredere. Păstrează alături de tine oameni de la care să poți învăța, oameni care să știe cînd și ce să vorbească, cînd și cît să tacă pentru a te asculta, să știe să te critice atunci cînd e nevoie, dar și să te laude cînd o meriți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *