În memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie

Imagine: pl.md

Imagine: pl.md
Imagine: pl.md

Un nou monument, al cincilea la număr în raionul Călăraşi, a fost inaugurat la finele lunii noiembrie. De data aceasta, la Pituşca.
La ceremonie au participat reprezentanţii Partidului Liberal care, de fapt, a iniţiat şi susţine această campanie de ridicare a unor astfel de monumente pe întreg teritoriul republicii. La eveniment au participat şi cîţiva supravieţuitori dintre cei circa o sută de represaţi din acest sat,   consilieri raionali şi locali, simpli cetăţeni. Liderul local al PL, Mihail Calancea, care a ostenit pentru instalarea monumentului, a precizat că în satele călărăşene vor urma alte patru monumente de acest fel, care sînt în curs de confecţionare. Astfel, numărul acestora va ajunge la 9.
Din păcate, a menţionat sursa citată, bolile şi mizeria au făcut ca majoritatea celor ce au suportat atrocităţile comuniste să treacă în altă lume, ei plecînd cu durerea în suflet că aşa şi nu li s-a făcut dreptate, chiar dacă în anul 1992 fusese adoptată în acest sens o lege.
Şi azi, foştii represaţii luptă cu autorităţile publice locale şi centrale pentru drepturile lor legale,   în special pentru obţinerea despăgubirilor pentru averile confiscate abuziv în timpul  represiunilor. „Judecând după rezultate, nu prea cred că vor reuşi să-şi atingă acest scop”, a subşliniat Mihail Calancea.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *