Comuna Sipoteni implementează un nou proiect

Imagine simbol: ziare.com

Imagine simbol:  ziare.com
Imagine simbol: ziare.com

În curînd, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sipoteni nu va mai şti ce înseamnă frig în sălile de clase, iar elevii şi pedagogii de aici se vor simţi cu adevăraţi protejaţi de ger şi vînt. Acesta fapt se va datora proiectului „Termoizolarea pereţilor exteriori, schimbarea geamurilor şi uşilor”, pentru care primăria din localitate a reuşit să obţină o finanaţre de 2 milioane 650 mii de din Fondul pentru Eficienţa Energetică din Republica Moldova.
Cele patru blocuri ale liceului, construite în anul 1987, au degradat simţitor, astfel că, în ultimii ani, cheltuielile pentru asigurarea căldurii aici ajungeau pînă la 255 mii de lei. Implementarea proiectului va  îmbunătăţi cu mult condiţiile de studii şi va face economii semnificative, susţine primarul Vasile Raţă.
Mai e nevoie să fie adunaţi banii necesari de la populaţie, care vor constitui contribuţia locală în implementarea proiectului. În scurt timp, va fi anunţat un tender pentru selectarea antreprenorului care va executa lucrările de modernizare a liceului.
De notat că satul Sipoteni nu este la primul proiect de anvergură, menit să îmbunătăţească viaţa oamenilor din localitate. Anterior, graţie altor proiecte, a devenit posibilă asigurarea populaţiei cu apă potabilă, construirea unor drumuri modrene, soluţionarea parţială a iluminatului stradal.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *