Cele mai active şi inventive

Imagine simbol:romanialibera.ro

Imagine simbol:romanialibera.ro
Imagine simbol: romanialibera.ro

Galina Agafiţa din Călăraşi, Elizaveta Tîmbur din Nisporeni şi Aliona Manciu din Ungheni au primit titlul “Cel mai activ bibliotecar”. Evenimentul s-a produs pe 3 decembrie, în cadrul  primului Tîrg al inovaţiilor de bibliotecă în Moldova, organizat de Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Națională şi Asociația Bibliotecarilor.
De notat că acest titlu l-au primit, în total, 11 bibliotecare din R.Moldova.
Mai mult ca atît, fiecare bibliotecă şi-a prezentat cele mai inovatoare servicii și practici, care contribuie la transformarea bibliotecii tradiţionale în una modernă.
Biblioteca pubică  raională  „Grigore Vieru” din Călăraşi a participat  cu două inovaţii: „Tîrgul locurilor de muncă” şi „Clubul de şah Meteor”. Bibliotecarii călărăşeni au fost însoţiţi la Tîrg şi de reprezentanţii Oficiului Forţă de Muncă din Călăraşi, dar şi de grupul  vocal al Clubului „Vîrsta de Aur”, care a  prezentat un colind.
Şi Biblioteca „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a prezentat două servicii inovatoare: „Unitatea militară navigheză pe NET” şi „Copii și mame”. „Sînt mîndră de prestaţia bibliotecarelor noastre”, a declarat imediat după eveniment Eugenia Baroncea, şefa Direcţiei Cultură şi Turism Ungheni.
De notat că atît Călăraşiul, cît şi Ungheniul au beneficiat de Programul „Novateca”, graţie căruia au fost echipate cu calculatoare şi internet, iar bibliotecarii au fost instruiţi în domeniul tehnologiilor informaţionale, astfel ca, ulterior, să poată crea servicii inovatoare.
Biblioteca din Nisporeni, în pofida faptului că nu a fost inclusă în Programul “Novateca”, şi-a dezvoltat şi ea servicii inovatoare, fiind asigurată cu calculatoare, cu loturi de carte, cu un spectru larg de echipament modern, datorită unor parteneriate eficiente. Doar Consiliul raional Nisporeni, potrivit directoarei Elizaveta Tîmbur, a alocat, în ultimii trei ani, peste un million de lei în acest scop. De tot, în această perioadă, biblioteca a creat peste 30 de parteneriate eficiente, astfel că a avut ce demonstra la Tîrgul inovaţiilor de bibliotecă.
Potrivit organizatorilor, la Tîrg au participat peste 1300 de bibliotecari  din toate regiunile Moldovei, cît şi din biblioteci publice din România, Ucraina, Letornia şi Polonia.
Lucia Bacalu, Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *