VIDEO | Lipsă de angajaţi calificaţi la Zona Economică Liberă Ungheni. Moldovenii nu se grăbesc să lucreze cu un salariu de 4.500 de lei

Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”
Imagine simbol

Zona Economică Liberă Ungheni duce lipsă de angajaţi calificaţi. Circa 100-150 de locuri de muncă sunt libere, dar moldovenii nu se grăbesc să le ocupe. Corporaţia americană de la Ungheni este gata să plătească câte un salariu de 4.500 de lei viitorilor angajaţi. Despre acest lucru a anunţat prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.
„Corporaţia americană de la Ungheni, din păcate, duce o lipsă acută de angajaţi calificaţi, o fluctuaţie enormă în ultimii ani, cu lipsă de 100 – 150 de muncitori, cu salarii de 4.500 de lei, spuneau dânşii. Ei doreau să mai amplaseze o unitate de muncă, dar din acest motiv au luat decizia în favoarea altei ţări”, a declarat premierul Iurie Leancă.
La rândul său, ministrul Muncii, Valentina Buliga, a afirmat că lipsa locurilor de muncă este o problemă mai veche, pentru care trebuie de găsit o soluţie.
„Văzând care sunt nevoiele acestui agent economic, trebuie să avem un acord trilateral şi să vedem cum putea soluţiona această problemă,din ceea ce avem. O să ne frământăm în idei, în planuri, dar lucrurile nu se schimbă„, a declarat ministrul Muncii.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *