Din practica internațională spre cea locală

Imagine: ungheni.chamber.md

Imagine: ungheni.chamber.md
Imagine: ungheni.chamber.md

Guvernarea corporativă – o noțiune din ce în ce mai utilizată în mediul de afaceri. Despre aceasta și-au propus să-i informeze pe agenții economici din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași, la 24 octombrie curent, doi experți ai Corporației Financiare Internaționale. Ei au venit, cu această ocazie, la Camera de Comerț și Industrie, filiala Ungheni.
Oliver Orton și Merima Zupcevic, cei doi experţi, le-au vorbit îndelung şi în detaliu celor prezenţi despre standardele internaționale prinvind guvernarea corporativă, subliniind că aceasta se referă, în mod special, la societățile pe acțiuni. Practica respectivă, au menţionat ei, are menirea să eficientizeze activitatea economică a întreprinderilor fondate în bază de acțiuni. E o practică ce se bucură de succes în străinătate şi foarte puţin cunoscută la noi.
Invitații străini au făcut un set de recomandări agenților economici din regiune privind aplicarea în practică a guvernării corporative, subliniind că aceasta va duce la îmbunătățirea managementului, dar și a calității afacerii lor.
Se pare însă că noua perspectivă şi noile tendinţe nu i-au prea încîntat pe cei prezenţi la înturnire, ei menționînd, la final, că, deoacamdată, nu sînt pregătiți pentru o eventuală adaptare la regulile de guvernare corporativă. De ce? Pentru că aceasta ar presupune niște schimbări radicale în administrarea afacerii lor.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *