Un nou serviciu pentru persoane cu dizabilităţi

Imagine simbol: ebihoreanul.ro

Imagine simbol: ebihoreanul.ro
Imagine simbol: ebihoreanul.ro

O casă comunitară, pentru persoane cu dizabilităţi, va fi deschisă în curînd la Sculeni. Beneficiari vor fi şase băieţi cu dizabilităţi mintale severe, a căror îngrijire este una continuă, permanentă şi specializată. “Este un serviciu social, care permite persoanelor cu dizabilităţi mintale să locuiască în comunitate, într-o casă obişnuită, unde li se acordă servicii de îngrijire specializate”, a ţinut să explice Marcela Dilion, reprezentant al Asociaţiei Keystone Moldova.
În prezent, se efectuează lucrări de reparaţie, ţinîndu-se cont de necesităţile fiecărui beneficiar în parte.
Deşi Casa comunitară din Sculeni va fi deschisă în luna decembrie curent, după cum promit oficialii, pesonalul este deja angajat. Este vorba de un coordonator al serviciului, de îngrijitori, un bucătar şi un educator. Serviciile se vor focusa, în mare parte, pe acordarea îngrijirii calitative şi învăţarea abilităţilor elementare pentru viaţă.
Serviciul Casa comunitară a fost iniţiat în cadrul proiectului “Comunitate incluzivă – Moldova”, implementat de Asociaţia Keystone Moldova. Asemenea case activează deja în raioanele Soroca, Ialoveni şi Orhei.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *