Toamnele, la Moldova toamnele…

Imagine simbol: tptsuruceni.wordpress.com

Imagine simbol: tptsuruceni.wordpress.com
Imagine simbol: tptsuruceni.wordpress.com

Ultimele zile din octombrie au fost un bun prilej pentru instituțiile de învățămînt preșcolar, dar și preuniversitar din Ungheni de a le dedica toamnei.
28 octombrie. Aglomerație și multă voie bună în curtea grădiniței ”Guguță”. Gospodari ai curții au fost copilașii din grupele mari, care au fost și protagoniştii sărbătorii ”Toamna cu bogata ei rochiță a venit la grădiniță”. Ingredientele evenimentului au fost cîntecul și poezia, dedicate acestui anotimp, dar și jocurile distractive.
29 octombrie. Toamna a fost la ea acasă în grădinița-creșă ”Licurici” din Mănoilești. Și aici copilașii au cîntat și au recitat, spre bucuria părinților prezenți la sărbătoarea ”Toamnă, tomniță – dulce alviță”. Şi asta, nu înainte de desfăşurarea unei adunări  generale a părinţilor, la care s-a pus în discuţie tema: ”Familia ca mediu de socializare. Stiluri educative în familie”. Cu acest prilej, directoarea grădiniței,
Nicoleta Diaconu, a venit cu sfaturi utile pentru participanții la adunare, vorbind, totodată, despre realizări şi planurile de viitor.
30 octombrie. La Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni, în sala de festivități, a fost dat startul unui concurs între… fructe și legume.
Rolurile au fost jucate de copiii clasei a treia, suținuți de diriginta lor, Vera Rotaru. Atît echipa legumelor, cît și cea a fructelor, a trebuit să încînte juriul cu poezii și cîntece, dar şi să dea dovadă de agerime pentru a răspunde rapid şi corect la diferite întrebări tematice. Cu o diferență de doar un punct, echipa legumelor a ieșit învingătoare. ”În fiecare an, toamna la noi este deosebită și irepetabilă”, a ținut să sublinieze Maria Buruiană, director educativ la Liceul ”Gheorghe Asachi”.
30 octombrie. La școala primară ”Spiridon Vangheli”, pe tot parcursul zilei, s-a căutat cea mai frumoasă toamnă din cele 13 clase. În cadrul festivității numite ”Toamna țese-n fir de aur”, a fost organizat un concurs de frumusețe și inteligență între 13 eleve delegate din fiecare clasă. Toate au luptat pentru titlul „Regina toamnei”. ”Am încercat să schimbăm un pic tradiția de a sărbători toamna. Consider că am ales o modalitate neobișnuită în acest sens”, a menţionat organizatoarea evenimentului, Svetlana Michicin. După mai multe probe, învingătoare a fost desemnată Paula Racoviță, din clasa a III-a ”A”, dirigintă Tatiana Șoltoianu. Pe locul II s-a clasat Delia Gorenco din clasa a IV-a ”C”, eleva Svetlanei Michicin. Locul III i-a revenit elevei clasei a II-a ”A”, Andreea Coptu, dirigintă – Raisa Ghețu.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *