O şcoală la vîrsta maturităţii

Aşa au fost întîmpinaţi oaspeţii la sărbătoarea Şcolii Profesionale din Călăraşi
În fotografie: Aşa au fost întîmpinaţi oaspeţii la sărbătoarea Şcolii Profesionale din Călăraşi

Aşa au fost întîmpinaţi oaspeţii la sărbătoarea Şcolii Profesionale din Călăraşi
În fotografie: Aşa au fost întîmpinaţi oaspeţii la sărbătoarea Şcolii Profesionale din Călăraşi

Pe 25 octombrie, Şcoala Profesională din Călăraşi a împlinit 40 de ani de la fondare. Cu acest prilej, aici s-au adunat oaspeţi peste oaspeţi – de la reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai administraţiei publice raionale şi orăşeneşti pînă la colegi din alte instituţii similare din republică, foşti angajaţi şi discipoli ai şcolii respective.
Atmosfera de sărbătoare a dominat pretutindeni, începînd chiar cu uşa de la intrare, oaspeţii fiind întîmpinaţi cu tradiţionala pîine şi sare. Holurile şcolii au fost doldora de exponate, în special  produse agroalimentare, foarte iscusit aranjate. Sărbătoarea a debutat cu o festivitate de omagiere a instituţiei ce a activat neîntreprupt de la începuturi pînă în prezent. Cei care au luat cuvîntul au avut ce spune.
În cei 40 de ani, şcoala a pregătit 18217 cadre, în temei la specialităţi tehnice, dar şi pentru sectorul agrar. Mai recent, au apărut profesii noi, impuse de noul sistem economic al republicii. Astfel, cei ce doresc să însuşească meseriile de: lăcătuş auto, vînzători produse alimentare, bucătari, tencuitori, zugravi etc., sînt bineveniţi aici.
Au fost înmînate şi distinţii jubiliare unor foşti şi actuali angajaţi, şapte dintre ei fiind decoraţi cu Diploma de onoare a Ministerului Educaţiei, alţi 22 –  cu diplome ale direcţiei şcolii. A urmat un spectacol de zile mari, care a demonstrat că şcoala s-a îngrijit, pe parcurs, nu numai de   pregătirea elevilor ca specialişti, dar şi de dezvoltarea lor în spiritul cultural-educativ. O dovadă în plus, în acest sens, au fost şi expoziţiile: „Toamna de aur”, „Mîini dibace”, organizate, cu mult gust, în holurile instituţiei.
Se mai cere de spus că nu a lipsit nici ceremonia de sfinţire a şcolii, o acţiune parcă devenită obişnuită în ultimul timp, dar care subliniază ataşamentul direcţiei şi pentru pilonul spiritualităţii noastre – religia.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *