O carte pentru orașul Nisporeni

Imagine simbol: operascisa.ro

Imagine simbol: operascisa.ro
Imagine simbol: operascisa.ro

Profilul economic, social, cultural, dar și turistic al orașului Nisporeni își va găsi în curînd oglindirea într-o carte despre localitate. Cel puțin, așa a declarat pentru ”Expresul” primarul Ion Gangan. Dînsul a ținut să sublinieze că inițiativa de a edita o asemenea lucrare îi aparține, iar primăria va aloca în acest sens circa 60 mii de lei.
”Toți au cărți despre orașele lor, dar noi nu avem”, a explicat edilul, menţionînd că o lucrare despre Nisporeni este utilă, ea constituind „o carte de vizită a localității, necesară pentru promovarea imaginii urbei atît la nivel local, cît și internațional”.
Nu este chiar confortabil să nu ai cu ce merge în străinătate pentru a-ţi promova localitatea, sau să nu poţi oferi delegaţiilor străine ce-ţi vizitează localitatea o carte despre aceasta, este de părere primarul. „Anume o carte despre Nisporeni ar fi cel mai bun cadou în asemenea cazuri”, a conchis Ion Gangan.
Potrivit dînsului, munca asupra unei asemenea lucrări a fost încredințată, acum jumătate de an, specialiștilor de la editura ”Cartea Moldovei”. Aceştia urmează să înmănuncheze nu numai materiale interesante, dar și fotografii cu cele mai frumoase locuri ale Nisporeniului. Cartea va cuprinde circa 100 de pagini.
Deocamdată, nu se știe cînd va vedea lumina tiparului această carte, deşi există deja acumulat materialul brut. Primarul a spus că l-a văzut deja şi a rămas satisfăcut, exprimîndu-și convingerea că și produsul final va fi pe măsura așteptărilor sale.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *