Sub imperiul… romanţei

Imagine simbol: youtube.com

Imagine simbol: youtube.com
Imagine simbol: youtube.com

Circa patru sute de spectatori, în majoritate tineri, au trăit, pe 1 noiembrie, clipe de neuitat. Timp de o oră şi jumătate, cu toţii s-au aflat în lumea fascinantă a romanţei. Evenimentul s-a produs în Casa raională de cultură Călăraşi, fiind organizat de către Valentina Stratan, metodistă, profesorii Vasile Toderaşcu şi Mihai Zdraguş. Protagoniştii, în majoritate, au fost elevi ai Colegiului pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călăraşi.
„Seratele de romanţe au devenit deja o obişnuinţă la Călăraşi”, a menţionat Sergiu Cojocaru, şeful Direcţiei Raionale Cultură. În premieră însă genericul a fost „Aroma frunzelor de nuc”.  Astfel, s-a dorit ca sărbătoarea romanţei la Călăraşi să fie una deosebită. Ani în şir, aceasta a purtat numele „Crizantema de argint”, fiind preluat de la un festival naţional de romanţă.
„Avem copii extraordinari de talentaţi”, a declarat Sergiu Cojocaru, subliniind că unii dintre ei au reuşit să emoţioneze pînă la lacrimi publicul spectator. Cuvintele de laudă în adresa acestora au curs rîu. „Zguduitor de frumoasă” – astfel a caracterizat oficialul interpretarea unei romanţe de către cea mai mică artistă, Mihaela Stratan, în vîrstă de doar 11 ani. „Elegantă, impresionantă” – aceste cuvinte s-au referit la Mihaela Rotaru. „O voce cristalină, de clopoţel” – este despre Apolinaria Cpstarev. „Voci superbe” – despre Cristina Meronca şi Doiniţa Istrati. „Extraordinară” – despre Anastasia Berco. „A ridicat sala în picioare” – despre Iurie Culiuc. „Foarte frumos” – despre Ion Nazîru.
După asemenea caracterizări sigur că nu puteau să nu existe diplome şi premii oferite din partea Direcţiei Raionale Cultură.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *