La un… vot de a fi demis

Imagine simbol: ziare.com

Imagine simbol: ziare.com
Imagine simbol: ziare.com

De cînd vicepreşedintele raionului Călăraşi, Petru Cosoi, a ajuns lider al liberalilor din raion, alegînd să rămînă alături de Mihai Ghimpu, asupra lui planează pericolul de a fi demis. Deja au fost făcute patru tentative în acest sens.
Ultima încercare a avut loc pe 31 octombrie, la şedinţa ordinară a Consiliului raional. Deşi preşedintele raionului are la dispoziţie, după cum caracteriza reprezentantul opoziţiei, Valeriu Sava, „maşina de vot care legiferează toate dorinţele lui”, cînd vine vorba de demiterea lui Petru Cosoi, aceasta nu mai funcţionează. De data aceasta nu a ajuns un vot pentru a-l demite.
De fapt, toată tărăşenia cu demsia vicepreşedintelui este susţinută de fostul lider al organizaţiei raionale a PL, Ştefan Chitoroagă, care, de fiecare dată cînd se convoacă şedinţa Consiliului raional, vine urgent şi insistă asupra includerii în ordinea de zi a chestiunii privind eliberarea din funcţie a lui Petru Cosoi.
Consilierii raionali care nu fac parte din „maşina de vot” susţin că ostentaţia cu care preşedintele raionului încearcă să-şi demită adjunctul e o ambiţie pe care au descifrat-o chiar şi unii membri ai majorităţii din Consiliu, aceştia abţinîndu-se de la vot.
Deoarece nu s-a reuşit, pînă în prezent, demiterea lui Petru Cosoi, atribuţiile acestuia din urmă i-au fost reduse, pentru a-l determina să plece. Mai mult ca atît, Petru Cosoi a declarat că este invitat cu regularitate de către preşedintele Ilie Rău, care, de fiecare dată, îi propune să depună cererea de demisie.
La rîndul său, Ilie Rău a fost scurt şi clar: „Petru Cosoi  nu mai are acoperire şi susţinere politică. Acestea-s regulile jocului într-o democraţie, iar dînsul ar trebui să se conformeze”.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *