Interes sporit pentru activitatea Judecătoriei din Călăraşi

Imagine simbol: portal.just.ro

Imagine simbol: portal.just.ro
Imagine simbol: portal.just.ro

A fost un început bun. Astfel a calificat preşedintele Judecătoriei Călăraşi, Grigore Daşchevici, „Ziua uşilor deschise”, desfăşurată aici pe 25 octombri curent. Dînsul a recunoscut că nu s-a aşteptat la un interes atît de mare pentru activitatea instituţiei pe care o conduce, cu atît mai mult că este pentru prima oară cînd este organizată o asemenea activitate.
Cu adevărat, aproape jumătate de zi, Judecătoria a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor dornici să ia cunoştinţă de activitatea ei. Cea mai solicitată a fost Secţia evidenţă şi documentre procersuală, recent creată. De aici se dirijează fluxul de documente ce intră şi ies zilnic din instanţă: de la cererile şi dosarele depuse de oameni pînă la recursurile la deciziile judecătoreşti expediate instanţelor ierarhic superioare sau titlurile executorii ce urmează să fie aplicate în corespundere cu hotărîrile adoptate de magistraţi. Şefa secţiei respective, Tatiana Chiriac, a demonstrat că totul aici e ca la carte – poate şi pentru faptul că, anterior, dînsa a lucrat mulţi ani judecătoare.
Printre primii care au venit, în acea zi, la judecătorie, au fost liceenii din Călăraşi. Aceştia au ascultat cu mare interes ceea ce li s-a povestit. În plus, au participat, alături de semeni de-ai lor, de simpli cetăţeni sau avocaţi, la un seminar, urmat de o masă rotundă. Graţie acestor activităţi, au aflat multe amănunte despre activitatea magistraţilor, despre parcursul dosarelor examinate,   au obţinut răspunsuri la întrebările ce-i interesau.
Apropo, printre întrebările adresate s-a numărat şi una cu referire la exteriorul sediului Judecătoriei, care contrastează izbitor cu interiorul bine amenajat şi reparat. Oamenii s-au interesat şi despre unele cazuri de prea lungă examinare a dosarelor, dar şi despre alte aspecte  ce ţin de activitatea instituţiei.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *