Un final fericit de octombrie pentru luptătorii nisporeneni

Imagine: moldova.sports.md

Imagine: moldova.sports.md
Imagine: moldova.sports.md

Nu au reușit bine să se bucure de succesele halterofililor că, iată, pe 25 octombrie, nisporenenilor le-a fost dat să se bucure din plin și de luptători. În acea zi, la Școala sportivă din Nisporeni s-a desfășurat ediţia a III-a a Turneului internațional la lupte libere, care a adunat 207 participanți din R.Moldova şi Belarus.
”Ne-am dorit să avem participanți la turneu și din România, Bulgaria, Ucraina, Rusia, dar, cu părere de rău, nu s-a putut, căci evenimentul nostru a coincis cu campionatele naționale la lupte libere din aceste țări”, a declarat pentru ”Expresul” Grigore Ciorici, antrenor la lupte libere de la Şcoala sportivă din Nisporeni. Dînsul a dat asigurări că, pe viitor, se va ţine cont de orarul competiţiilor din ţările respective, pentru a evita coincidențele.
Așa cum era și de așteptat, cel mai numeros lot a fost al gazdelor – au participat 25 de sportivi. În clasamentul general pe echipe, nisporeneneii au ieşti învingători, fiind urmați de echipa Liceului republican cu profil sportiv și a Școlii republicane specializate de rezerve olimpice, ambele din Chișinău. Astfel, echipa luptătorilor nisporeneni a repetat succesul din anul trecut, obținînd Cupa Turneului.
La proba individual, zece tineri luptători, discipoli ai Școlii sportive Nisporeni, s-au clasat pe locul I, iar cîte patru – pe locul II și, respectiv, III.
Iată care sînt numele campionilor: Alin Ciorici (29 kg), Marcel Fetcu (32 kg), Denis Mătăsaru (35 kg), Mihai Ursu (35 kg), Dumitru Strah (42 kg), Gheorghe Robu (47 kg), Sergiu Danu (66kg), Ion Drucinschi (60 kg), Marina Ulinici (51 kg) și Ecaterina Robu (55 kg).
Pe locul doi s-au clasat: Ion Gorceag (29 kg), Nichifor Robu (32 kg), Daniel Savițchi (40 kg) şi Ion Savițchi (38 kg), iar pe locul III – Serghei Dascăl (42 kg), Denis Pascaru (59 kg), Ion Plop (66 kg) și Pavel Șișcanu (60 kg).
De notat că această competiţie a avut loc, grație suportului financiar al Primăriei Nisporeni și Consiliului raional, dar și eforturilor colectivului Școlii sportive din localitate, în special al fraților Vasile și Grigore Ciorici, ambii antrenori de lupte libere. Aprecierile au venit pînă şi din partea Federației naționale de lupte libere.
Mai mult decît satisfăcut s-a declarat și Grigore Brașoveanu, directorul Școlii sportive din Nisporeni. ”Acest turneu a demonstrat încă o dată că avem cu cine ne mîndri și că la Nisporeni se muncește și se investește în sport”, a spus dînsul.
Pentru buna desfășurare a turneului s-au cheltuit circa 45 mii de lei.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *