Cu ce te ajută un pahar de lapte?

Imagine simbol: nuaisacrezi.ro

Imagine simbol: nuaisacrezi.ro
Imagine simbol: nuaisacrezi.ro

Chiar dacă, de zeci de ani, există o dispută aprigă între cei ce optează pentru consumul de lapte şi cei ce sînt contra acestuia, practica arată că un pahar de lapte pe zi nu numai că îţi aduce nutrienţi importanţi, însă are efecte pozitive asupra creierului, crescîndu-i performanţele.
Cercetatorii au descoperit că adulţii care obişnuiesc să bea lapte şi să consume lactate, în general, se descurcă mai bine la testele de memorie sau cele care verifică funcţiile cognitive, comparativ cu cei care nu pun gura pe aşa ceva sau neglijează aceste alimente.
Băutorii de lapte prezintă un risc de cinci ori mai mic de a pica la testele de memorie şi nu numai.
Laptele este ideal pentru recuperarea după un efort fizic intens, pentru că el conţine, pe lîngă carbohidraţi, electroliţi, calciu şi vitamina D, şi două tipuri de proteine ce ajută muşchii să se recupereze în timp record.
Este foarte indicat, susţin unii specialist, să bei un pahar de lapte pe zi, pentru a-ţi menţine sănătatea dinţilor, a părului, unghiilor şi pentru a adăuga un strop de strălucire feţei.
În plus, laptele este mai mult decît binevenit şi în unele măşti pentru ten. Iată una dintre ele: pentru a lumina tenul, amestecă o lingură de lapte cu cîte o lingură de morcov pisat, suc de portocale şi miere. Este indicat ca amestecul să acţioneze pe faţă timp de 15 minute.
Apropo, cei ce nu agreează laptele, pot consuma cu uşurinţă alte porduse derivate din acesta, fie că e vorba de iaurt sau chefir, de brînză sau smîntînă. Contează că toate fac parte din ceea ce numim lactate.
Atenţie însă! Consumul de lapte poate avea şi unele dezavantaje. Trebuie să ştim că este cunoscut ca unul dintre cele mai alergizante alimente. Totodată, conţine prea mult colesterol şi grăsimi saturate, care cresc riscul bolilor cardiovasculare. Laptele este sărac în fier.
Există şi o asociere între consumul de lapte şi diabetul de tip 1.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *