Rețete culinare. Chec delicios cu ciocolată

Irina CaducencoIngrediente:
Pentru aluat: 150 g ciocolată, 250 g unt sau margarină, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, un vîrf de cuţit de sare, 4 ouă, 200 g făină, 100 g amidon din porumb, 30 g cacao, 4 linguriţe praf de copt, 3 linguri lapte.
Pentru ornat: 100 g ciocolată de menaj, o linguriţă ulei.
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Se amestecă, pînă cînd se obţine o masă compactă. Se adaugă treptat ouale.
Aparte se amestecă făina cu amidonul, cacao şi praful de copt. Se adaugă treptat în amestecul obţinut anterior, se adaugă laptele şi se amestecă folosind mixerul la viteză medie.
La sfîrşit, se adaugă ciocolata tăiată cubuleţe. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă, tapetată cu făină şi se pune la cuptor pentru aproximativ 65 minute.
Pentru ornat se taie ciocolata bucăţi mari, se amestecă cu uleiul într-o oală pe baie de aburi. După ce s-a topit, se lasă puţin la răcit şi se unge checul răcit. Se lasă să se întărească.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *