Centrul de sănătate Năpădeni cu un pas înainte

Centrul de sănătate din Năpădeni!
În fotografie: Bine aţi venit la Centrul de sănătate din Năpădeni!

Centrul de sănătate din Năpădeni!
În fotografie: Bine aţi venit la Centrul de sănătate din Năpădeni!

În sfîrşit, locuitorii satului Năpădeni au un Centru de sănătate nou-nouţ, cu tot ce e necesar pentru acordarea asistenţei medicale primare de calitate. Şi primarul localităţii, Maria Iov, dar şi sătenii recunosc că au aşteptat acest eveniment zeci de ani. “Abia acum a devenit realitate”, a remarcat, mulţumită, săteanca Eudochia Ceban.
Pe 7 noiembrie, într-o atmosferă solemnă, cu mulţi oaspeţi de marcă, în prezenţa ministrului Sănătăţii Andrei Usatîi, Centrul a fost deschis oficial.
De foarte multă vreme oamenii satului nu au văzut atîta forfotă, atîta lume, atîta presă la ei în localitate. Iată că acum au venit cu toţii, ca să fie martorii unui eveniment deosebit. Or, nu în fiecare zi se inaugurează, mai ales în timpurile noastre şi mai ales în zona Culei, declarată, acum cîţiva ani, regiune defavorizată în Republica Moldova, asemenea instituţii.
“Centrul respectiv este un pas înainte”, a declarat ministrul Andrei Usatîi, explicînd totodată că acesta va deveni nu doar un centru unde oamenii să vină după tratament, ci unul de prevenire a bolilor şi de promovare a modului sănătos de viaţă . “Sper că pe viitor vom avea mai puţini pacienţi în spitale”, a concluzionat dînsul.
Mircea Buga, directorul general al Companiei Naţionale Asigurări în Medicină, prezent şi el al eveniment, a îndemnat conducerea Centrului de sănătate din Năpădeni să facă toate demersurile necesare pentru a deveni o instituţie independentă, ca să-şi gestioneze singuri banii, să ia decizii singuri, căci cine poate şti mai bine decît ei de ce are nevoie instituţia şi cum să soluţioneze eventualele probleme.
Centrul de sănătate din Năpădeni este al 69-lea la număr, care a fost deschis în ultimii trei ani în R.Moldova, după o constructive capitală.
Potrivit lui Nicolae Silion, directorul Centrului, lucrătorii de aici au grijă de sănătatea a circa 3500 de locuitori din Năpădeni, Curtoaia, Condrăteşti şi Cornova.
Construcţia noului edificiu a costat aproximativ 2 milioane 400 mii lei, dintre care 2 mln 172 mii lei au fost alocaţi de Banca Mondială, 120 mii lei de către Consiliul raional Ungheni şi 100 mii lei – de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *