Un Tîrg al locurilor de muncă la… bibliotecă

Inaugurarea Tîrgului locurilor de muncă
În fotografie: Inaugurarea Tîrgului locurilor de muncă. În prim-plan: Galina Agafiţa, directoarea bibliotecii „Grigore Vieru” din Călăraşi

Inaugurarea Tîrgului locurilor de muncă
În fotografie: Inaugurarea Tîrgului locurilor de muncă. În prim-plan: Galina Agafiţa, directoarea bibliotecii „Grigore Vieru” din Călăraşi

Călărașenii aflați în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea să comunice, la direct, cu angajatorii locali despre ofertele de lucru disponibile în regiune.
Evenimentul s-a produs pe 24 septembrie, în incinta Bibliotecii publice raionale “Grigore Vieru”.  Mai mult ca atît, anume biblioteca, în parteneriat cu Agenția teritorială a ocupării forței de muncă, angajatorii locali, Consiliul Raional, a fost organizatoarea Tîrgului locurilor de muncă, iniţiat în cadrul proiectului „O şansă pentru angajare”.
În calitate de oaspeţi de onoare, au venit la bibliotecă, în acea zi, Gina Hey, vicedirectorul Programului Novateca; Raisa Croitoru, reprezentanta Oficiului Cancelariei de Stat în teritoriu; Petru Cosoi, vicepreşedintele raionului; Victor Ambroci, şeful Secţiei economie, Sergiu Cojocaru, şeful Direcţiei Cultură.
Au fost anunţate peste o sută de locuri de muncă vacante, oferite de către 16 întreprinderi  private din Călărași. Cei prezenţi au catalogat activitatea respectivă ca una de amploare, menită să crească șansele de angajare a locuitorilor raionului și, respectiv, să diminueze rata de imigrare a acestora, graţie unui loc de muncă, cu salariu decent, acasă.
Tîrgul locurilor de muncă este doar o parte a proiectului “O șansa pentru angajare”, implementat de bibliotecă. Urmează să fie organizate mese rotunde și sesiuni de informare a membrilor comunității privind oportunitățile de angajare din regiune. Biblioteca va organiza şi cursuri de formare în utilizarea calculatorului, scrierea unui Curriculum Vitae, prezentarea la interviul de angajare.
Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de … luni.
De notat că “Expresul” este partenerul media al acestui proiect.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *