Tragedie la Cristeşti

Imagine simbol: guraialomitei.ro

Imagine simbol: guraialomitei.ro
Imagine simbol: guraialomitei.com

O fată a decedat, iar alta a fost internată în spital în stare gravă. Erau verişoare. S-a întîmplat săptămîna trecută.
Cele două fete, în vîrstă de 13 şi, respectiv, 14 ani, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cea mai mare a scăpat cu viaţă, cealaltă nu a mai putut fi salvată.
Potrivit primarului de Cristeşti, Alexei Secrieru, familiile din care provin fetele sînt destul de bine văzute în sat. La momentul producerii tragediei, mama fetei de 14 ani era plecată la munci în Italia, iar tatăl ei era internat în spital. Astfel, fiica lor a fost lăsată în grija mătuşii.
Şi, cum toamna este sezonul lucrărilor în cîmp, femeia a mers la cules de struguri. Fiica ei însă, de 13 ani, stătea la verişoara sa. În două, s-ar fi părut, erau într-o siguranţă mai mare.
Sigur, femeia avea grijă să le viziteze regulat, să vadă ce fac. Dacă ar fi ştiut ce se va întîmpla… Într-o bună seară, fetele au decis să facă focul în sobă, chiar dacă, anterior, fusese avertizate de gospodarul casei să nu aprindă focul. Soba era defectată.
Nu au ascultat. Au vrut să se încălzească. Fiind tîrziu, s-au culcat. În acea seară, mătuşa în grija căreia era lăsată fata de 14 ani nu a mai trecut să le vadă. Nici a doua zi nu a venit. „Se gîndea ea că fetele-s deja mari şi responsabile. De aceea nu a mai trecut să le verifice”, spune primarul.
A venit abia spre seară, găsindu-şi fiica fără suflare. Cealaltă fată a fost internată în spital cu intoxicaţie gravă. Ulterior, a fost externată,
dar urmează să treacă investigaţii mai aprofundate. Mama ei a revenit acasă, pentru a se ocupa de sănătatea fiicei.
Primarul Alexei secrieru susţine că e pentru prima oară cînd în sat se întîmplă o asemenea tragedie.
NISPORENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *