În căutare de poliţişti

Centrul temporar pentru atragerea doritorilor de a se angaja în poliţie
În fotografie: Centrul temporar pentru atragerea doritorilor de a se angaja în poliţie, deschis în piaţa din faţa primăriei Călăraşi, pe 3 octombrie curent

Centrul temporar pentru atragerea doritorilor de a se angaja în poliţie
În fotografie: Centrul temporar pentru atragerea doritorilor de a se angaja în poliţie, deschis în piaţa din faţa primăriei Călăraşi, pe 3 octombrie curent

Am ajuns să o vedem şi pe asta! În timp ce şomajul, de ani buni, e tot mai accentuat, iar mii şi mii de oameni pleacă  la muncă peste hotare, poliţia moldovenească nu-şi poate asigura strictul necesar de cadre.
Spre exemplu, Inspectoratul Raional al Poliţiei Călăraşi are, la ora actuală, 22 de posturi vacante, inclusiv 9 funcţii pentru ofiţeri în diverse servicii. Şi aceasta se întîmplă în condiţiile în care  salariile au tot crescut pe parcursul anilor, variind, la ora actuală, în medie între 2700 şi 5000 de lei. Foarte puţini, în special tineri, aleg să vină să lucreze în poliţie.
În scopul convingerii persoanelor să se angajeze în poliţie, Inspectoratul General al Poliţiei a iniţiat o campanie de largă publicitate, utilizînd, de ceva timp, pagina web poliţie.gov.md. Mai nou, începînd cu data de  3 octombrie, a deschis, în cele mai aglomerate locuri din raioane, centre speciale temporare pentru atragerea doritorilor de a se angaja în poliţie.
Şi la Călăraşi, în piaţa din faţa primăriei, la această dată a fost deschis un asemenea centru,   poliţiştii îndemnînd trecătorii să se apropie pentru a purta discuţii privind munca în organele de poliţie. Olga Jomir, locotenent-colonel de poliţie, responsabilă pentru activitatea cu resursele umane din cadrul Inspectoratului Raional de Poliţie, a declarat pentru „Expresul” că, pe parcursul zilei de 3 octombrie, au vizitat centrul circa zece persoane, care s-au interesat de anumite aspecte ale activităţii poliţieneşti. Doar trei persoane, însă, au manifestat un real interes pentru ofertele poliţiei şi au depus chiar şi actele necesare pentru a participa la un concurs  privind suplinirea funcţiilor vacante.
„Cred că vom mai repeta această experienţă, această formă de lucru cu populaţia. Astfel sperăm să putem atrage mai multe persoane în rîndurile noastre. Or, munca în poliţie presupune o carieră demnă, asigurare de stat obligatorie, creştere profesională şi salarială stabilă, asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu, dar şi posibilitatea unei pensionări timpurii”, a spus, la final, sursa citată.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *