Sărbătoare de zile mari la Bolţun

Satul Boltun, Nisporeni Imagine: photos.casata.md/

Satul Boltun, Nisporeni Imagine: photos.casata.md/
Satul Bolțun, Nisporeni
Imagine: photos.casata.md

Locuitorii satului Bolţun din Nisporeni s-au înveselit la maxim în ziua de 14 octombrie. Şi au avut un motiv întemeiat. Pe lîngă Acoperămîntul Maicii Domnului, sărbătorită de toţi creştinii, aceştia au sărbătorit în acea zi şi hramul satului.
Începînd cu ora 12.00 aceştia au venit la Căminul cultural din localitate pentru a se întîlni unul cu altul, pentru a mai schimba o vorbă dar şi pentru a se distra. Au avut şi cu cine se întîlni şi schimba o vorbă, au avut şi ce vedea, pentru că primarul Valeriu Ciobanu nu le-a permis să stea în case în acea zi frumoasă de toamnă. A fost organizată o expoziţie unde agenţii economici şi meşterii populari au putut să-şi expună producţia şi suvenirele dar să şi le vîndă. Au fost organizate şi diverse concursuri la care gospodinele şi gospodarii din Bolţun nu au putut să stea deoparte. Astfel, cea mai bună gospodină din Bolţun a fost aleasă Parascovia Curagău la categoria „Cea mai aranjată masă de sărbătoare între gospodinele satului”. Cel mai iscusit producător de vin din Bolţun este Pavel Zubco. Iar la categoria „Cel mai bun producător de diverse obiecte, vase, opere de artă, suvenire, compoziţie” a fost ales Ion Bahnari. Cu toţii s-au pricopsit cu cîte o diplomă şi cu un premiu bănesc venit din partea primăriei. Atît cei maturi cît şi cei tineri au fost implicaţi în diferite competiţii sportive: trînta la berbec, trînta la cucoş, fuga pentru iepure, fotbal, volei, tragerea otgonului. „Juriul a avut de lucru în acea zi, le-a fost greu să stabilească locurile premiante” spune Nadejda Samson, secretarul consiliului comunal Bolţun. Iar întreaga sărbătoare s-a încheiat cu tradiţionalul joc al satului unde au cîntat interpreţii autohtoni Maria Stoianov şi Victoria Lungu.
„Ne-a reuşit sărbătoarea, a fost foarte frumos şi bine organizată, iar localnicii cît şi oaspeţii au rămas mulumiţi” a asccentuat la finele discuţiei Nadejda Samson. Pentru organizarea acestei sărbători, primăria Bolţun a cheltuit opt mii de lei.
NISPORENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *