Premii pentru vinificatorii din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi

Sărbătoarea vinului
În fotografie: Sărbătoarea vinului la Nisporeni. Anul 2011

Sărbătoarea vinului
În fotografie: Sărbătoarea vinului la Nisporeni. Anul 2011

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI), filiala Ungheni, a pregătit deja premiile pentru cei mai buni vinificatori din regiune. Acestea vor fi înmînate la sărbătorile organizate în toamna curentă la Ungheni şi Călăraşi – pe 13 octombrie, şi la Nisporeni – pe 27 octombrie.
“La nivel regional, vom înmîna două „poloboace de aur”, dar şi premii băneşti. Vom fi la Ungheni, vom merge şi la Călăraşi, şi la Nisporeni. Vom fi prezenţi pe scenă, vom înmîna premiile, vom menţiona calitatea vinului de casă prezentat la concurs”, ne-a spus Serghei Cladco, directorul CCI, filiala Ungheni.
Potrivit dînsului, cele două butoiaşe, a cîte 20 de litri fiecare, au fost realizate din stejar, de un meşter iscusit din Durleşti şi sînt de o calitate excepţională. Ele vor merge spre învingătorii concursului „Polobocul de Aur”, etapa regională, care a avut loc pe 22 februarie curent, la Ungheni. „Atunci, specialiştii de la fabrica de divinuri „Călăraşi-Divin”, secondaţi de reprezentanţii ziarului „Expresul”, au avut de stabilit care din cele 47 de mostre de vinuri prezentate sînte cele mai bune”, a explicat Serghei Cladco.
Deci, unul din cele două butoiaşe va fi oferit lui Tudor Arhip din Sadova, Călăraşi – pentru vin alb de casă. Al doilea – lui Valentin Bodrug din Năpădeni, Ungheni –  pentru vin roşu de casă.
Cîte 500 de lei vor primi: Ion Gaber din Sadova Călăraşilor şi Eduard Bejenari din Ungheni, deţinătorii locului II la concursul regional, iar cîte 300 de lei – Tudor Pascaru din Cetireni, Ungheni şi Vadim Loghin din Marinici, Nisporeni.
“Aşa vom sărbători.  Apoi mai vedem, vom organiza, poate, şi alte sărbători, pentru că moldoveanului îi stă bine, după ce a muncit, şi să se veselească”, declarat, la final, Serghei Cladco.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *