VIDEO | Festivalul roadei la Ungheni a adunat toţi gospodarii raionului

Captură: prime.md

Captură: prime.md
Captură: prime.md

Cu muzica buna si atmosfera deosebita au sărbătorit locuitorii din Ungheni festivalul recoltei, vinului şi al tradiţiilor naţionale. Ei si-au expus vederii tuturor roadele muncii de un an, iar colectivele folclorice au prezentat o paradă a portului popular.
Cu drapele, tobe şi trompete, dar şi în straie naţionale, zeci de locuitori au defilat prin centrul oraşului Ungheni. Artiştii au venit încărcaţi cu daruri. Unii au dus coşuri pline cu bunătăţi, alţii şi-au etalat broderiile.
Gospodarii şi-au scos la rampă tradiţionalele vase din lut şi covoarele ţesute la război. Atracţia festivalului au fost însă porcii la rotişor. Şi vinul a fost la mare căutare, mai ales printre vizitatorii din străinătate.
Unul dintre câştigătorii concursului „Polobocul de aur” din acest an şi-a adus butoiul la festival. Gospodarul cu cel mai bun vin din raion spune că a turnat băutură din belşug. Vizitatorii au rămas mulţumiţi, mai ales de preţurile la unele produse. La festivalul Recoltei au participat peste 40 de agenţi economici din raionul Ungheni.

Sursa: prime.md

Video: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *