Eforturi comune pentru diminuarea ratei criminalității

”Atenție! Sector supravegheat de vecini”
Imagine simbol: flux.md

”Atenție! Sector supravegheat de vecini”
Imagine: flux.md

Dacă, în cel mai scurt timp, vă veți afla în unul din satele raionului Ungheni, veți observa, cu siguranţă, panouri de culoare portocalie, cu inscripția: ”Atenție! Sector supravegheat de vecini”.
Ar fi bine să știți că vă aflați într-un sector în care comunitatea este foarte atentă la tot ce se întîmplă în jur, că fiecare localnic este cu ochiul pe străinii care își fac apariția în preajmă. Toate acestea se datorează proiectului de colaborare moldo-estonian privind programul ”Supraveghere de vecinătate”, la care s-au aliniat, pe 27 septembrie, şi zece primării din raionul Ungheni, de comun cu Inspectoratul raional de poliție și Consiliul raional.
”Aderarea la acest program se datorează unei vizite recente în Estonia, unde am reușit să luăm cunoștință mai îndeaproape de practica respectivă”, a declarat, la ședința de lansare a proiectului, Iulia Pancu, vicepreședinta raionului.
Programul în cauză este orientat să ajute oamenii să se protejeze pe ei, să-şi protejeze familiile, dar și vecinii, precum și bunurile acestora.
În plus, va fi un suport esențial pentru polițiştii comunitari, care sînt în număr mic în localităţile noastre. Despre aceasta a comunicat Ion Braga, coordonatorul programului ”Supraveghere de Vecinătate”. ”Pentru a participa în acest proiect, nu e nevoie de bani, ci doar de implicare a populației. În schimb, noi le oferim gratis materialele necesare în acest scop”, a ținut dînsul să explice, accentuînd că ideea principală a acțiunii nu este de a prinde hoţii sau de a face lucrul poliției, ci de a preveni eventualele infracţiuni, anunţînd poliţia.
”Nimeni nu spune că rezultatele vor apărea imediat, dar sînt sigur că, treptat, acțiunile noastre comune vor da roade”, a punctat Dorel Nistor, inspector principal în Direcția securitatea publică a Inspectoratului general de poliție, prezent la Ungheni în acea zi.
Satisfăcut de alinierea raionului Ungheni la program s-a arătat și colonelul de poliție, Oleg Blișceac, șeful Secției securitate publică al Inspectoratul raional de poliție. ”Cele mai frecvente infracţiuni din raion sînt furturile, de aceea consider că acest program este binevenit. Numai așa va spori vigilența cetățenilor şi vom diminua rata criminalităţii”, a subliniat dînsul.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *