În poşeta femeii | O duminică pentru femeile de succes

În fotografie: O duminică doar pentru ele

În fotografie: O duminică doar pentru ele
În fotografie: O duminică doar pentru ele

Femeile din Ungheni, întrunite în AO „Pro Femeia”, au demonstrat încă o dată că pot nu doar să muncească, să fie cu adevărat femei de succes, dar şi să se odihnească. Duminica trecută şi-au rezervat-o doar pentru ele.
De dimineaţă, s-au urcat în şapte automobile, conduse de şapte doamne, şi au mers, pentru început, la Festivalul naţional de muzică şi dans „Drăgaica”,  ce a avut loc la Casa de cultură din Pîrliţa. După ce au admirat costumele naţionale purtate de artiştii amatori, expoziţiile vernisate în hol, după ce au aplaudat evoluţia gazdelor, şi-au continuat drumul, pentru că aveau o agendă destul de încărcată.
Au poposit într-un adevărat colţişor de rai, la o margine de raion. Nu şi-au propus să se odihnească pur şi simplu, aşa cum o da Dumnezeu.  Dimpotrivă, au ales o temă foarte actuală, care să îmbine utilul cu plăcutul – „Toamna în vers şi cîntec”. În acel colţişor de rai, împrejmuit de multă verdeaţă, cu un lac în preajmă, s-au auzit, în acea zi, cele mai frumoase versuri de toamnă, scrise de Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Bacovia şi mulţi alţi poeţi consacraţi. S-au auzit, în acea zi, şi cîntece minunate, interpretate de Nicu Alifantis, Margareta Pîslaru, formaţia Savoy, de Doina şi Ion aldea-Teodorovici.
„A fost o adevărată revelaţie”, aveau să spună, mai tîrziu, participantele la acel eveniment ce s-a dorit a fi unul de suflet.
Să nu credeţi să doar s-a cîntat şi s-au recitat poezii. Nici pe departe. Pentru a omagia frumoasa toamnă, a fost încins şi un grătar, pe care au sfîrîit, ore în şir, mici, cîrnăciori, legume diverse. Ce fel de ieşire la natură fără acest ritual?
„Pro femeia”, organizaţie constituită cu mai bine de zece ani în urmă, şi-a planificat şi cîteva activităţi de viitor, activităţi axate pe caritate, pe frumos, tradiţie şi obiceiuri.
Vă veţi întreba, cu siguranţă, cine sînt aceste doamne ce încearcă să spargă tiparele, să schimbe viziunea oamenilor asupra unor stereotipuri bine înrădăcinate pe la noi. Sînt multe şi bine intenţionate, începînd de la vicepreşedinta raionului Ungheni, Iulia Pancu, şi terminînd cu femei ce activează în diverse domenii: de la educaţie şi cultură pînă la economia reală şi business.
Inţiatoare ale activităţii de duminica trecută au fost trei reprezentante ale sectorului neguvernamental, cu o experienţă de invidiat în domeniu şi cu numeroase proiecte interesante implementate în ultimii ani la Ungheni.  Este vorba de Eudochia Viziru, preşedinta Agenţiei de Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană, Rodica Guţu, preşedinta AO „Adăpost şi Alinare”, şi Victoria Bernic, preşedinta AO „Pro Femeia”. Ele au fost susţinute de multe alte femei, la fel de active şi care au în palmares numeroase realizări.
În scurt timp, pe reţeaua de socializare Facebook.com va apărea o pagină dedicată AO „Pro Femeia” şi activităţilor sale, astfel ca oricine să poată lua cunoştinţă de activitatea acesteia şi – de ce nu? – să ia exemplu.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *