Despre fata ”cu voce de cristal” vorbesc toți nisporenenii

Valeria Stoica

Valeria StoicaFata ”cu voce de cristal”, anume așa au supranumit-o jurații show-ului ”Moldova are talent” pe Valeria Stoica, o tînără de 17 ani din Nisporeni, care a reușit duminica trecută să încînte cu vocea ei fină toată prezența din platoul emisiunii difuzate de PrimeTV.
În timp ce din culisele emisiunii ținea pumnii pentru Valeria, tatăl ei, apoi acasă, la Nisporeni țintuiți în fața televizoarelor stăteau sute de spectatori. Cu sufletul la gură au urmărit prestația discipolei lor și profesorii de la liceul ”Boris Cazacu” din Nisporeni, dar și de la școala de muzică din localitate, unde Valeria a studiat clasa chitară.
”Am urmărit cu plăcere, dar și cu emoții de nedescris momentele cînd a ieșit în scenă Valeria”, a mărturisit pentru ”Expresul” la cîteva zile după emisiune Tudor Certan, fostul profesor de chitară al Valeriei Stoica. Dînsul a avut de spus doar cuvinte bune despre eleva sa, menționînd că i-a încredințat Valeriei chiar și bagheta de profesor, pentru o perioadă de timp cît a avut probleme de sănătate. ”S-a descurcat de minune cu rolul de profesoară, chiar dacă unii elevi erau mai mari decît ea”, ne-a mai spus Tudor Certan.
Și de la liceul ”Boris Cazacu” unde învață în prezent Valeria Stoica, profesorii ne-au comunicat că au ținut  pumnii pentru ea, în seara zilei de 13 octombrie. Deși a doua zi după emisiune, toată școala vorbea numai despre Valeria și prestația ei deosebită, totuși boala ”stelară” nu a afectat-o nici într-un fel. ”Așa precum ați văzut-o la televizor, timidă și foarte talentată, anume așa este Valeria și la școală”, ne-a încredințat Stela Popa, diriginta fetei.
”Este o mîndrie pentru noi de a avea așa copii talentați”, a declarat cu satisfacție Valeriu Dima, directorul liceului ”Boris Cazacu”, exprimîndu-și convingerea că pe această tînără o așteaptă un viitor strălucit în față.
Tînăra este mezina familiei și mai are doi frați. Viitorul și-l vede tot în muzică, și anume la Conservatorul din Cluj, România. Alegerea a căzut anume pe această localitate, deoarece tot la Cluj se află și iubitul Valeriei, Pavel Curagău, un tînăr, dar deja cunoscut pictor în  Moldova, discipol al Școlii de pictură din Nisporeni. Lansarea unui album de melodii semnate de ea, dar și procurarea din banii proprii a unei chitare electrice țin tot de planurile ei de viitor.
Decizia de a veni la ”Moldova are talent” a luat-o în ultimul moment, la insistența tatălui, dar și a colegilor. Și iată că n-a dat greș. Valeria Stoica a obținut trei de ”DA” și astfel i-a fost deschisă calea să meargă mai departe în concurs, pentru a concura pentru marele premiu de 500 mii de lei , dar și pentru a evolua pe cea mai mare scenă a țării de revelion.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *