A început sezonul nunților

nuntaSezonul nunților e în toi la Nisporeni. Cel puțin, asta a declarat pentru „Expresul” Liuba Ciorici, șefa Oficiului Stării Civile din partea locului. Pentru afirmaţia sa dînsa are şi argumente: în lunile de toamnă, și-au planificat să-și unească destinele în fața ofițerilor de stare civilă mai multe cupluri decît primăvara sau iarna. Şi nunţi se fac mai multe.
Pînă sîmbăta trecută, de la începutul anului, în oraşul Nisporeni a fost înregistrată căsătoria a 80 de cupluri, ceea ce nu e nici mai mult, nici mai puţin decît în anii precedenţi. Per total, în raion au primit acte de căsătorie 304 cupluri.
Conform prognozelor Liubei Ciorici, pînă la finele anului în orașul Nisporeni se vor mai căsători 30-40 de cupluri, iar cifra noilor familii formate în raion va ajunge la circa  400.
Dar şi divorţurile sînt multe. Practic, în raionul Nisporeni se înregistrează cîte un divorţ la fiecare trei căsătorii. Îşi spune cuvîntul migraţia şi sărăcia.
Majoritatea oamenilor se căsătoresc, potrivit Liubei Ciorici, la o vîrstă tînără. Mirii şi miresele au, în medie, 20-25 de ani. ”Consider că e bine, căci tinerii după 20 de ani sînt deja ”copți” la minte. E o vîrstă la care mulţi deja şi-au finalizat studiile, au posibilitatea să se angajeze la un serviciu”, a remarcat dînsa.
Totuşi, o bună parte din tinerii nisporeneni, susţin localnicii, preferă să trăiască în concubinaj, e o tendință care se face tot mai resimţită şi aici. E mai simplu şi nu presupune mari responsabilităţi, consideră unii tineri.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *