”Expresul” i-a ajutat să se întoarcă cu gîndul acasă

Cărţi de la ungheneni cu rădăcini nisporenene pentru biblioteca din Nisporeni
În fotografie: Cărţi de la ungheneni cu rădăcini nisporenene pentru biblioteca din Nisporeni

 Cărţi de la ungheneni cu rădăcini nisporenene pentru biblioteca din Nisporeni
În fotografie: Cărţi de la ungheneni cu rădăcini nisporenene pentru biblioteca din Nisporeni

Petru Langa, vicepreședintele raionului Ungheni, Lidia Crăciun, directoarea Spitalului raional Ungheni, Valeriu Jardan, directorul Colegiului de medicină din Ungheni, Ghenadie Moroi şi  Mihai Savin, prosperi oameni de afaceri în Ungheni. Probabil, o să vă întrebați ce au în comun aceste persoane? Vă răspundem. Rădăcinile.
Toți sînt originari din raionul Nisporeni. Petru Langa şi Valeriu Jardan – din Milești, Lidia Crăciun – din Bălănești, Ghenadie Moroi – din Zberoaia, iar Mihai Savin – din Grozeşti. Să nu credeți că aici se termină șirul unghenenilor cu rădăcini nisporenene, doar că anume aceştia au dat curs inițiativei ziarului ”Expresul” de a lua parte la campania ”Cartea – un dar neprețuit”, organizată de Biblioteca publică raională din Nisporeni în perioada 25 august-6 septembrie.
Într-un timp record, cu toții s-au mobilizat și au adunat peste 60 de cărți, începînd cu poveşti pentru copii şi terminînd cu „Fărîme de suflet” ale lui Aurelian Silvestru sau „Mara” de Ioan Slavici.
Pe 6 septembrie, echipa ”Expresul”, în calitate de mesager al nisporenenilor de la Ungheni, s-a aflat în ospeție la Biblioteca publică raională Nisporeni, pentru a transmite donația de carte. Gazdele ne-au întîmpinat călduros, iar în sala de lectură a bibliotecii ne așteptau cititori, bibliotecari, dar și reprezentanții ai Secției cultură și turism.
”Graţie acestei inițiative frumoase a ”Expresului”, au ajuns la Nisporeni nu numai cărți bune, donate  de pămîntenii noştri, dar și ei înșiși s-au întors cu gîndul acasă”, a menţionat Elizaveta Tîmbur, directoarea bibliotecii, transmiţîndu-le tuturor recunoştinţa sa pentru acest gest.
”Cărțile ce ne-au fost donate astăzi reprezintă, într-adevăr, un dar neprețuit pentru biblioteca noastră, mai ales că majoritatea dintre ele vor fi unicele exemplare ce se vor regăsi aici”, a adăugat bibliotecara Maria Roșu, subliniind că unele cărţi deja exsitente în fondurile bibliotecii de la Nisporeni vor fi transmise altor biblioteci care duc lipsă de ele.
Cuvinte alese în adresa participanților la această campanie a rostit și Aurelia Andronache, șefa Secției cultură și turism Nisporeni. ”Ne-am bucurat foarte mult de gestul frumos și inițiativa care a venit de la ziarul, pe care-l considerăm deja al nostru și care are o echipă de profesioniști”, a spus dînsa, venind şi cu o propunere: „Pe viitor, nu ar fi rău ca și nisporenenii cu rădăcini unghenene să preia ştafeta și să facă gesturi similare pentru Ungheni”.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *