Ce trebuie să mănînci ca să ai o memorie excelentă

Imagine simbol: antena3.ro

Imagine simbol: antena3.ro
Imagine simbol: antena3.ro

Ai probleme cu memoria şi te concentrezi mai greu? Mai jos vă servim cu cel mai bun meniu care să vă pună “rotiţele” din nou în funcţiune.
Gustări rapide – afine şi alte fructe de pădure, fie congelate sau în stare prospătătă. Creierul are nevoie de antioxidanţii şi polifenolii pe care acestea le conţin. Consumaţi-le măcar o dată pe săptămînă.
Cu o cafea dulce, băută dimineaţa, vă ajutaţi creierul să fie activ şi să funcţioneze bine.
Cereale integrale. Pentru un creier sănătos, aveţi nevoie de energie. Creierul funcţionează la capacitate maxima, dacă este alimentat din plin cu glucoză. Pentru asta este nevoie de cereale integrale, iar cea mai potrivită este făina de ovăz.
O omletă la micul dejun. Procesele chimice care ne pun în funcţiune creierul sînt uimitoare. Gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de vitamina B8. Aşa că, dacă ştiţi că vă aşteaptă o zi grea, este bine să o începeţi cu o omletă sau un ou fiert.
Mere coapte cu scorţişoară la desert. Merele conţin quercitina, un antioxidant care protejează celulele creierului de atacul radicalilor liberi ce afectează neuronii. Puteţi să adăugaţi scorţişoară şi în cerealele cu lapte sau în iaurt.
Ciocolata vă face mintea mai ascuţită. E nevoie de numai zece grame pe zi, pentru a preveni pierderea memoriei. Polifenolii din cacao sînt cei care ajută la creşterea fluxului sangvin către creier.
Cină uşoară cu somon. Somonul este bogat în vitamina D, care s-a dovedit a fi eficientă pentru cei care se luptă cu pierderea memoriei.
Legume verzi pentru garniture – spanac şi broccoli. Lîngă porţia de somon puteţi să puneţi în farfurie şi o garnitură pe măsură. Broccoli sau spanacul sînt legume bogate în vitamina C şi acid folic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *