Rețete culinare. Plachie dobrogeană de peşte

Irina CaducencoIngrediente:
1,4 kg crap (sau alt peşte) fără cap, trei cepe, 100 ml ulei, 100 ml pastă de tomate, 100 ml vin alb, o căpăţină usturoi, piper negru măcinat, 4 foi de dafin, boia de ardei, 500 g roşii proaspete, pătrunjel verde, sare după gust.
Mod de preparare
Crapul se curăţă, se spală şi se porţionează în 10 bucăţi, după care se prăjeşte. Ceapa se curăţă, se spală, se taie solzi. Usturoiul şi pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se spală, se opăresc, se decojesc şi se taie cuburi. Pasta de tomate se diluează în 100 ml apă. Ceapa se căleşte. Se adaugă roşiile. După ce s-au înăbuşit, se adaugă pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, un litru apă fiartă şi sare. Se fierbe sosul 10-15 minute şi se adaugă bucăţile de peşte, care se vor acoperi cu legumele fierte. Se întroduce tava în cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură moderată. Spre sfărşitul fierberii, se adaugă vin şi se sărează după gust.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *