Au suportat pagube de mii de lei

Imagine simbol: guraialomitei.com

Imagine simbol: guraialomitei.com
Imagine simbol: guraialomitei.com

Luni, dis-de-dimineaţă, zeci de răciuleni s-au adunat, cu feţele încrîncenate, la primărie,  pentru a căuta o ieşire din situaţia în care s-au pomenit.
În noaptea de 20 spre 21 iulie curent, din cauza unei creşteri bruşte a tensiunii curentului electric în reţea, le-au fost distruse mai multe aparate elctrice şi elctrocasnice. Însuşi primarul, Ştefan Temţuinic, le-a declarat celor prezenţi că şi el a fost afectat de acest fenomen, fiindu-i defectate cîteva aparte electrice.
Dînsul le-a explicat celor păţiţi că a telefonat la Compania “Gaz Natural Fenosa”, unde i s-a spus cum să procedeze. Fiecare dintre cei care au avut de pătimit va trebui să apeleze un anumit număr de telefon şi să se înregistreze personal. Mai apoi, va trimite o cerere în scris pe adresa Companiei, în care vor fi indicate aparatele afectate de anomalia din reţea.
Potrivit primarului, responsabili de la Companie au promis că, timp de 24 de ore, vor veni pe teren pentru a cerceta lucruruile a lua măsurile ce se impun.
După aceste explicaţii, oamenii au mers pe la casele lor, iar primarul a rămas să poarte în continuare negocieri cu reprezntanţii companiei, pentru a duce la bun sfîrşit rezolvarea    cazului. “Nu e glumă, cînd oamenii au pierdut, în cîteva minute, frigidere, televizoare, maşini de spălat şi alte aparate electrice de zeci de mii de lei”, a subliniat dînsul.
Ion Dulghieru, angajat al Consiliului Raional Călăraşi, responsabil de domeniul asigurării cu electricitate a consumatorilor din raion, a menţionat că nu este primul caz cînd oamenii pierd bunuri de mare valoare din cauza unor creşteri bruşte a tensiunii în reţea. Dacă cei afectaţi vor respcta procedurile stabilte de contractele individuale încheiate cu compania furnizoare de curent, ei au toate şansele să fie despăgubiţi, a precizat sursa citată.
“Expresul” va monitoriza această situaţie şi va infroma cititotii despre modul cum a fost soluţionată problema.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *