Un start reuşit al noii Zile a oraşului Călăraşi

În fotografie: Aşa au sărbătorit călărăşenii prima Zi a oraşului lor, de Duminica Mare

În fotografie: Aşa au sărbătorit călărăşenii prima Zi a oraşului lor, de Duminica Mare
În fotografie: Aşa au sărbătorit călărăşenii prima Zi a oraşului lor, de Duminica Mare

Transferată, printr-o decizie a Consiliului orăşenesc, din toamnă la Duminica Mare, Ziua oraşului Călăraşi în noua sa formulă s-a dovedit una reuşită. Chiar şi natura a ţinut cu autorităţile locale, timpul fiind excelent pe 23  iunie, iar norii negri ce veneau dinspre nord-estul raionului şi-au descărcat  apele cu mult înainte de a ajunge la Călăraşi.
Startul sărbătorii a fost dat, de fapt, cu o zi înainte, cînd a fost inaugurat oficial un tronson de 200 de metri de drum asfaltat, care leagă unul dintre cele mai populate cartiere, Beaujoleais, cu o stradă importantă a oraşului, Ştefan cel Mare şi Sfînt. Duminică, dis-de-dimineaţă, străzile s-au umplut cu oameni. Pe piaţa din faţa primăriei a avut loc un moment oficial, conducrea urbei dînd startul acţiunilor ce s-au desfăşurat, ulterior, pe tot parcursul zilei.
Au fost competiţii sportive, au fost spectacole prezentate de  artişti amatori locali, au fost şi alte acţiuni captivante pentru toate categoriile de cetăţeni. La un moment dat, în faţa celor prezenţi şi-a făcut apariţia un grup numeros de motociclişti, care şi-au etalat bidiviii mecanici, unii dintre care costă zeci de mii de euro. „Scopul principal al acestei demonstraţii moto a fost semnalarea apariţiei, în vecinătatea oraşului, a unui motodrom construit de către primărie”, a menţionat primarul Nicolae Melnic. Pe viitor, aici vor fi organizate competiţii locale, naţionale, dar şi internaţionale.
Către ora 20.00, a început Hora Mare, precedată de un vast concert prezentat de un grup din şase interpeţi veniţi de la Chişinău, printre care: Adrian Ursu, Mariana Şura, Igor Cuciuc. Sărbătoarea s-a încheiat mai spre miezul nopţii, cu un foc de artificii de toată splendoarea.
În aceeaşi zi, în paralel cu aceste activităţi, oamenii locului au petrecut şi pe la casele lor, ei  primindu-şi oaspeţii aşa cum se cuvine la o zi de hram al localităţii.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *