Despre modernizarea bibliotecilor

bibliotecile publice
Imagine simbol

Bibliotecile din Moldova sînt în plină reformare şi, peste cîţiva ani, vor fi de nerecunoscut. A demonstrat-o şi Conferinţa zonală cu genericul: „Modernizarea activităţii – prioritatea strategică a bibliotecilor publice”, ce a avut loc pe 13 iunie la Ungheni, la Biblioteca „Dimitrie Cantemir”.
„Este o plăcere pentru noi să găzduim o asemenea activitate. Mă bucur că avem oaspeți din raioanele învecinate, căci avem ce învăța unii de la ații”, a declarat, chiar în debut, vicepreşedintele raionului, Petru Langa. Au fost prezente bibliotecare de la Călăraşi, Nisporeni,  Făleşti, Străşeni şi, bineînţeles, din Ungheni. Discuţiile au fost pe măsura aşteptărilor, iar oaspeţii de la Chişinău, printre care adevărate somităţi din domeniu, au vorbit cu lux de amănunte despre noi experienţe, noi proiecte de succes. „Este complicat, mai ales că avem parte de foarte multe reforme, dar este şi interesant. Avem noroc şi de susţinere financiară din partea organismelor internaţionale”, a menţionat Vera Osoianu, directoare adjunct a Bibliotecii Naţionale din R.Moldova.
Chiar dacă unele reforme sperie în prezent, peste cîţiva ani acestea vor deveni o obişnuinţă, mai ales că, potrivit aceleeaşi Vera Osoianu, bibliotecarii noştri nu cedează cu nimic, din punct de vedere profesional, în faţa celor europeni.
UNGHENI | Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *