Triplă sărbătoare la grădiniţa ”Tereza Sobolevschi”

Tărîm de poveste la grădiniţa „Tereza Sobolevschi”
În fotografie: Tărîm de poveste la grădiniţa „Tereza Sobolevschi”

Tărîm de poveste la grădiniţa „Tereza Sobolevschi”
În fotografie: Tărîm de poveste la grădiniţa „Tereza Sobolevschi”

“Ziua surprizelor pentru cei mici”, “Azi steluţă, mîine stea”, un concurs ajuns la ediţia a zecea, şi evaluarea proiectului “O picătură verde pentru grădiniţa noastră” – sînt trei evenimente importante, care s-au desfăşurat la grădiniţa “Tereza Sobolevschi” din Ungheni în una şi aceeaşi zi.
Dis-de-dimineaţă, curtea instituţiei s-a transformat într-un tărîm de poveste. Educatoarele, îmbărcate în costume naţionale, îşi întîmpinau discipolii cu… surprize dulci.
Au urmat alte surprize, la fel de plăcute. Cu surle şi trîmbiţe, copiii au fost invitaţi într-un univers al talentelor, numit sugestiv ”Azi steluţă, mîine stea”. În faţa unei asistenţe numeroase, 14 copii dintre cei mai talentaţi, din grupele medii pînă la cele pregătitoare, au arătat tot ce au mai frumos şi mai bun, creînd astfel o atmosferă armonioasă, de adevărată sărbătoare.
Cu un cuvînt de felicitare pentru talentele descoperite a venit Claudia Sîrbu, directoarea grădiniţei, dar şi Svetlana Gaiduc, metodistă.
Totodată, a  fost făcută şi o evaluare a unui proiect ajuns la final –  “O picătură verde pentru grădiniţa noastră”. “Este încă un proiect realizat cu succes de către Grupul de Iniţiativă ,,Claudia Sîrbu” de la grădiniţa noastră” – iată concluzia la care au ajuns toţi cei preznţi. Nu a fost nevoie de o prezentare specială, căci lucrurile erau evidente. Curtea grădiniţei, chiar de la intrare, a devenit de nerecunoscut. Aici au apărut şi bănci de odihnă, şi statuiete, şi multă verdeaţă, şi flori. Au fost instalate borduri noi, coşuri de gunoi. Valoarea totală a proiectului a fost de 28 de mii de lei, iar imboldul a fost dat, ca de multe alte ori, de către Fundaţia Comunitară Ungheni, care a oferit un grant de 7600 de lei. A venit în ajutor primăria Ungheni cu o sumă de 5000 de lei. Şi AO  ,,De dragul tau, copile” a alocat 5000 de lei.
Direcţia Raională Învăţămînt, Tineret şi Sport a oferit un suport financiar de 2000 de lei. Nu au stat într-o parte nici părinţii, care au adunat 5700 de lei în acest scop.  Au fost efectuate şi diverse munci de voluntariat, valoarea cărora a fost estimată la 7700 de lei. S-au implicat, în mod deosebit,  părinţii: Mihai Cvasniuc, Igor Angheluţă, Vasile Pîrţac, Andrei Safran. 

A fost pus un punct final, dar nu ultimul în realizarea proiectelor.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *