Ponta a fost invitat la Chișinău pentru începerea lucrărilor la gazoductul Iași – Ungheni

Imagine: UNIMEDIA

Imagine: UNIMEDIA
Imagine: UNIMEDIA

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, l-a invitat pe premierul Victor Ponta să asiste la 27 august,  de Ziua Independenţei, la începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni. În cadrul evenimentului urmează să ia parte şi comisarul european pe energie.
Invitația a fost adresată ieri, 9 iulie, în cadrul întrevederii celor doi premieri la Palatul Victoria din București, notează UNIMEDIA .
„Sunt convins că discuţiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale ne vor permite ca pe 27 august, atunci când vom sărbători la Chişinău Ziua Independenţei, împreună cu domnul prim-ministru şi în prezenţa comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni”, a declarat Leancă.
Cei doi demnitari au discutat şi despre interconectarea energetică şi refacerea unor poduri peste Prut, distruse în cel de-al doilea război mondial, proiecte care ar putea fi analizate şi într-o viitoare şedinţă comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.
„Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca următoarea întâlnire a noastră nu doar ca prim-miniştri ci şi în formula de şedinţă comună de Guvern să cuprindă, dincolo de vorbe şi sentimente frumoase, rezultate concrete ale colaborarii noastre”, a declarat premierul României, Victor Ponta.
Ponta a prezentat din nou, cu acest prilej, sprijinul României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că viitorul Summit UE de la Vilnius va aduce rezultate deosebite privind acest proces. Potrivit premierului Iurie Leancă, cu prilejul acestui summit, Republica Moldova aşteaptă parafarea Acordului de Asociere şi discutarea noii etape privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.
Aceasta este prima vizită în România, întreprinsă de Iurie Leancă, în calitate de prim-ministru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *