O expoziţie inedită pentru cititorii călărăşeni

În fotografie: Silvia Andreev alături de exponatele sale

În fotografie: Silvia Andreev alături de exponatele sale
În fotografie: Silvia Andreev alături de exponatele sale

Deja a doua săptămînă cititorii Bibliotecii Publice „Grigore Vieru”  din Călăraşi au parte de o expoziţie inedită, care conţine obiecte confecţionate prin croşetare, brodare şi  prin metoda de origine japoneză origami. Exponatele sînt confecţionate de călărăşeanca Silvia Andreev, o femeie care la 64 de ani împliniţi, denotă o energie şi fantezie debordante, care-i permit să facă lucruri ce încîntă ochii vizitatorilor.
Silvia Andreev a mărturisit că brodatul şi croşetatul le-a îndrăgit încă din fragedă copilărie, în satul de baștină Ignăţei, actualmente aflat în raionul Rezina. Secretele mînuirii croșetei și acului cu ață femeia zice că le-a preluat de la mama sa, care  fost o meşteriţă neîntrecută a timpului în aceste preocupări. Cît privește metoda origami, autoarea expoziției a însuşit-o mai tîrziu, aceasta protivindu-se de minune cu activităţile sale inițiale. Iar lucările care au luat naștere ulterior prin metoda împăturirii hîrtiei au completat organic colecţia de obiecte confecţionate pe parcurs.
Directoarea bibliotecii, Galina Agafiţa, afirmă că a acceptat desfăşurarea expoziţiei  în sala de lectură a bibliotecii pentru o perioadă nedefinită, ”în scopul diversificării ofertelor  pentru cititori, dar şi din considerentul  că autoarea exponatelor este și ea însăşi o cititoare activă, dar  şi una din membrii activi ai clubului „Vîrsta de Aur”, ce activează pe lîngă bibliotecă de mai mulţi ani”.
Mai mult ca atît, potrivit sursei citate, expoziţia este vizitată de multă lume şi serveşte ca sursă  de şcolarizare și inspirație pentru numeroși pedagogi de educția tehnologică din şcolile oraşului şi raionului.
”Expoziţia este  foarte binevenită  anume în acest an,  cînd şi în biblioteca noastră a fost instituit şi activează un atelier de lucru pentru copiii cu înclinaţii artistice denumit  „Cuşma lui Guguţă”, iar exponatele Silviei Andreev vor servi cum se poate mai bine copiilor care-şi desfăşoară activităţile creative la noi”, a punctat Galina Agafița.
CĂLĂRAȘI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *