Oferte tot mai mari de pepene verde și galben pe piața din Ungheni

pepene verde si galbenOferta de pepene verde si galben este in crestere. Duminica, pe piata agricola din Ungheni se vindeau harbuji si zamosi produsi in raioanele Ungheni, Ialoveni, Anenii Noi. Produsele sunt calitative, de diferite soiuri si dimensiuni. Comercializau preponderant producatori mici si mijlocii si citiva intermediari.
Pretul de comercializare a acestor produse e in scadere continua. Pepenele galben se vinde cu 8,00 lei/kg, cel verde – cu 4,00-5,00 lei/kg. Cererea la aceste produse este in crestere.
Pe pietele din Romania (Constanta si Galati) pepenele galben se vinde cu 2,00 RON/kg, iar pepenele verde cu 0,60 RON/kg – pe piata din Constanta si cu 1,00 RON/kg pe piata din Galati. Pe pietele din Ucraina (Ismail si Kotovsk) pretul de comercializare a pepenelui galben este de 4,00 si respectiv 3,00 UAH/kg, iar a pepenelui verde este de 2,50 si respectiv 3,00 UAH/kg.
Operatorii de piata sustin ca preturile se vor micsora odata cu cresterea ofertei. Producatorii insa spera ca preturile nu se vor micsora prea mult, deoarece le vor provoca pierderi.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *