Expediția ”Tinerii pentru Nîrnova” a ajuns la a a treia ediție

Tinerii pentru Nirnova 2013
Imagaine: Facebook

Tinerii pentru Nirnova 2013
Imagaine: Facebook

Încă o șansă la viață, a primit în aceste zile rîulețul Nîrnova care traversează 16 localități din raionul Nisporeni și alte 11 din alte raioane ale țării. Deja al treilea an consecutiv, în timpul vacanței de vară, mai mulți tineri din localitățile adiacente acestui rîu au organizat o expediție pe malul Nîrnovei, care a durat trei zile și două nopți.
Astfel în perioada 2-4 iulie evenimentul a fost în plină desfășurare și a întrunit în jur de 50 de tineri, băieți și fete, care au pornit o adevărată campanie ecologică pe cursul inferior al Nîrnovei. Pe tot parcursul expediției aceștia au colectat informație despre sursele de poluare ale rîului, istoricul lui, dar și au demarat cîteva campanii de informare a populației din zona adiacentă a rîului Nîrnova despre situația ecologică actuală a rîului. Tot în acele zile participanții la expediție au efectuat și acțiuni de curățare a rîului.
Evenimentul de start al expediției a avut loc la gimnaziul din Călimănești, Nisporeni, iar cel de încheiere la liceul ”Cezar Radu” din satul Leușeni, Hîncești. Iată care au fost rezultatele, celei de a treia ediții a expediției ”Tinerii pentru Nîrnova”: a fost scrisă și votată Rezoluția celor trei ediții ale expedițiilor, a fost realizată o hartă a bogățiilor și surselor de poluare a bazinului Nîrnova, a fost ales un lider al tinerilor pentur Nîrnova, și în cele din urmă Paltforma online a Tinerilor pentru Nîrnova a fost completată în acest an cu noi membri din localitățile cursului inferior al rîului.
Evenimentula fost parte componentă a Programului de Tineret al Asociației obștești ”Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” pentru următorii doi ani, implementat în cadrul programului de Granturi 2013 a Ministerului Tineretului și Sportului al R.Moldova.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *